Kromě toho se také dostal do širší nominace české dvacítky a měl tak šanci zabojovat o účast na domácím mistrovství světa juniorů.

Jenže na konci října, v utkání proti Litoměřicím, se zranil a dva až tři měsíce bude mimo hru. „Neviděl jsem hráče před sebou. Chtěl jsem udělat kličku, ale dal jsem špatně ruku a zlomil jsem si ji,“ řekl Bambula, který tak přišel o šanci startovat na juniorském šampionátu.

Mrzí vás to hodně?

Určitě ano. Pokud bych se tam dostal, přišla by rodina a známí, znal bych tam hodně lidí. Těšil jsem se, odmakal bych to, ale bohužel. Už s tím nic neudělám, musím jít dál.

Věřil jste, že se můžete probojovat do konečné nominace?

Nějaká šance tam určitě byla, nebylo to úplně nulové. Bavil jsem se i s trenérem Varaďou a říkal mi, že ho moje zranění mrzí. Prý jsem měl šanci.

Karvinské házenkáře vedl tentokrát Michal Brůna.
Házenkáři vyhráli, Brůna koučoval

Myslíte, že tým v domácím prostředí může překvapit a zaútočit na medaili?

Ve výběru sice nebudou žádné hvězdy, ale je to super tým a výborná parta. Kluci určitě budou bojovat a mohou uhrát nějaký úspěch. 

Ještě před zraněním jste vy sám stihl odehrát dva zápasy za Olomouc. Jak jste se tam dostal?

Před sezonou jsem se v Olomouci objevil s Dominikem Pawliczkem. Řekli nám, že jsme hráli dobře a že nás případně vyzkouší v nejvyšší soutěži. Potom měli marodku, pár hráčů bylo mimo, a tak mě trenér Olomouce oslovil.

Jan Bambula rozjel sezonu parádně, ale přibrzdilo jej zranění.Zdroj: Vladimír Pryček

Jaká to pro vás byla zkušenost?

Nečekal jsem, že bych toho mohl dosáhnout už v osmnácti letech. Byl to super pocit a obrovská zkušenost. Viděl jsem, jak to chodí na extraligové úrovni, je to něco úplně jiného. Rychlostně je to sice stejné, ale jinak jsou hráči v extralize silnější, zkušenější a o dost lepší.

Jak jste byl spokojený se svými výkony?

Trenér říkal, že to bylo dobré. Já si osobně myslím, že to nebylo špatné, ale mohl jsem hrát lépe. Škoda, že jsem neproměnil nějakou šanci.

Jeden ze zápasů, který jste odehrál, byl proti Vítkovicím. Bylo to hodně vyhrocené?

Na utkání panovala skvělá atmosféra. Nečekal jsem, že Olomouc má tak dobré fanoušky. Hodně lidí přijelo i z Ostravy a bylo to vyostřené. Šly tam cítit emoce.

Fotbalisté Těšína na závěr podzimu prohráli 1:5.
Zápas ve Fulneku jako obraz celého podzimu

A co váš Havířov? Věříte, že si vybojuje místo v play off?

Bude to vyrovnané až do konce. Je tam hodně týmů, mezi nimiž jsou jen malé bodové rozestupy, bude se proto bojovat o každý bod. Naše šance nejsou malé, ale musíme se dostat na vítěznou vlnu a navázat na období, kdy jsme v tabulce byli dokonce třetí.

Havířovu se před sezonou znovu moc nevěřilo, tým ale předvádí dobré výkony. Čím to?

Pasovali nás sice o něco dolů, odešli nám někteří tahouni, ale zase přišli noví kvalitní hráči. A taky zůstali odchovanci a zachovalo se jádro týmu. Máme tady super partu a to dělá hodně.

Vy jste teď mimo hru a přijdete i o řadu důležitých zápasů. Může vám to do budoucna vůbec něco dát?

Všechno zlé je k něčemu dobré, tak snad to tak bude.

Derby zvládly Petrovice a oddechly si.
Poslední derby roku pro Petrovice
Martin Bukata (v zeleném) a jeho spoluhráči hledali střeleckou formu na Baníku marně. Opět prohráli.
Karviná prohrála na Baníku a bez gólu je už pět zápasů