„Přesně tak bychom se chtěli a měli prezentovat v celé sezoně. Doma chceme pravidelně bodovat, a když už máme prohrát, pak po boji. Soupeři tady nesmí pocítit, že by získali body hladce, nebudou si sem jezdit pro výhry," vyhlásil opětovně postoj, který by v Karviné měl vzít každý za svůj, hrající trenér HbK Lumír Rosůlek.

A tak se i stalo. Přestože nebyli zdaleka kompletní a hráli také mladíci, kteří by se obvykle do základu nedostali, předvedli karvinští hráči velmi obětavý a bojovný výkon s maximálním nasazením. „Musím kluky pochválit, i ty naše mlaďochy, pro které to nebylo proti Kladnu jednoduché. Každý se snažil, co to šlo, bohužel to na body nestačilo, ale nemáme se za co stydět," poznamenal Rosůlek.

Stává se už neblahou karvinskou tradicí, že do vedení jde brzy soupeř. Poslední zápas nebyl výjimkou. Hosté šli v 5. minutě do vedení a drželi jej. „Ale nebyli jsme zcela bez šancí. Dokázali jsme si je vypracovat, jenže proměnění vázlo. Každopádně to mělo Kladno těžké. Bojovali jsme," byl spokojen Rosůlek.

O zisku bodů pro hosty dost možná rozhodl smolný druhý gól, který domácí nahazovali po mantinelu, jenže míček se patrně od nějaké nerovnosti v hrazení odrazil zcela mimo očekávání před karvinskou bránu Hnízdilovi přímo na hůl. Než se jinak výborný Klepač stihl střele postavit, už se míček třepetal v síti.

Domácí se nevzdávali, zapnuli, ale kontaktní gól nepřišel. Kladno v poslední třetině navýšilo náskok a teprve poté korigoval Pietrasz. „Ještě jsme to zkusili, ale soupeř je zkušený, pohlídal si to. Nicméně to byl znovu srdnatý výkon plný odhodlání získat body, za který mužstvu děkuji. Teď ještě pojedeme do Plzně překvapit, tím se podzim uzavře a můžeme se vrhnout na zimní přípravu," nastínil Rosůlek, co hráče čeká v nejbližší době.

HbK Karviná – Alpiq Kladno 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 37. Pietrasz (Růžička) – 5. Kohout (Jelínek), 26. D. Hnízdil, 35. Soukup (Pražák, D. Hnízdil). Rozhodčí: Zbořil, Nezbeda. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 43.

Karviná: Klepač – A. Pilch, Růžička, V. Pilch, Dittmann, Tomiczek, Procházka – Pacas, Pietrasz, M. Vašek – L. Rosůlek, Farský, Diviš – Zaremba, Regec, Kubica. Trenér: Lumír Rosůlek.