Karvinští zahájili překvapivě pasivně, nechali hosty střílet a kombinovat ve středním pásmu. Do tempa se dostávali pomaleji, než bývalo v předchozích utkáních obvyklé. Hosté si zahráli i přesilovku, tu ale nevyužili. Zatím.

První ránu na frýdeckou svatyni vyslali domácí až v páté minutě, první větší šanci si vypracovali v minutě sedmé. „Ta první, ale i druhá třetina, se nám vůbec nevydařila. U všeho jsme byli pozdě, nestíhali jsme. Přitom na to před každým zápasem kluky upozorňujeme. První půlka utkání je prostě slabá," poznamenal asistent trenéra Flašara na domácí střídačce Radomír Grimm.

Paradoxně to byli domácí, kteří se zásluhou zkušeného Pavliše dostali do vedení. Jeho gólu předcházela geniální nahrávka Contratta, jenž zády k puku sklepl černou gumu ze vzduchu přesně Pavlišovi do jízdy.
Hosté však na tento parádní kousek měli přichystánu rychlou odpověď a bývalý hráč Baníku Škatula rychle srovnal. Touš mu předložil zkušený Rozum, někdejší hráč Havířova.

Na druhou část hry by domácí nejraději zapomněli. Na dorážku J. Sluštíka ještě odpověděli zásluhou premiérové trefy nové posily Segině, ale pak vypadli z role a Frýdečtí získali pohodlně dvoubrankový náskok.

„Karviná nám sama umožnila dostávat se do brejků, které jsme tady chtěli praktikovat. Na hráčích si cením, že celou dobu poctivě pracovali. Takový hokej musíme předvádět, na ekvilibristické kousky nemáme hráče. Musíme dřít a výsledek se dostaví jako dneska," nechal se slyšet kouč Frýdku-Místku Jan Vavrečka.

Domácí v poslední třetině stačili jen korigovat. Na body nedosáhli. „Promíchali jsme sestavu, výsledkem bylo snížení na 4:5. Sahali jsme i po vyrovnání, ale Frýdek už si to se štěstím pohlídal. Dneska byl lepší, možná jsme si ten bod za přístup ani nezasloužili," přemítal po zápase karvinský kouč Grimm.

Baník Karviná – HC Frýdek-Místek 4:5 (1:1, 1:4, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Pavliš (Contratto, Badžo), 24. Segiň (Moravec), 44. Holý (Kowalczyk, Deutsch), 53. Pavliš (Kowalczyk) – 11. Škatula (Kraft, Měkýš), 23. J. Sluštík (Rozum, Ovšák), 28. Kopún (Ovšák, Štubňa), 36. Kanko (Tomis), 40. Gajda (Ovšák, O. Sluštík). Rozhodčí: Šutara. Vyloučení: 7:9. Využití: 3:1. Oslabení: 0:0. Diváci: 235.

Karviná: Iláš (Smolka) – Javín, Sznapka, Kowalczyk, Zajac, Vnenk, Krause, Deutsch – Moravec, Mikšan, Blatoň – Pavliš, Badžo, Contratto – Segiň, Rosůlek, Mareček – Miczek, Holý, Číhal. Trenér: Aleš Flašar.

Další zápas hraje Karviná v sobotu se Vsetínem.