„Jednoznačně se nám osvědčilo, že jsme vyjeli o den dříve. Kluci byli dnes odpočatí a celý zápas poctivě pracovali směrem dozadu,“ ocenil bezchybnou defenzivu svého mužstva trenér AZetu Martin Janeček.

Havířované se přesně drželi taktických pokynů trenérů a nevypustili žádný souboj. Brankář Bláha si připsal další vychytanou nulu a defenziva Havířova slavila úspěch. „Nakonec jsme rozhodli z brejků. Musím mužstvo pochválit za vzorné dodržení taktiky. Poslední dva dny jsme se na to připravovali a odměnou je nám výhra,“ pochvaloval si Janeček.

Havířov hodlá pokračovat v poctivém bruslení a takticky vyspělém výkonu i na ledě dvou favoritů a vedoucích týmů tabulky. „Řekli jsme si, čeho se budeme držet. To, co nám přinášelo body v předchozích sériích, ať už domácích zápasech, nebo bodových sériích, musíme prostě zkusit i teď na náročném tripu. V repre pauze jsme se dali trochu dohromady, mohli se připravit na těžký program. Výhra z Ústí je důležitá i z toho pohledu, že nás nyní čekají první dva celky tabulky, a tedy velcí favorité soutěže,“ upozornil Janeček.

Do Varů se těší

Už ve čtvrtek se Havířov představí na ledě karlovarské Energie. „Tam se vyloženě těšíme. Atmosféra i prostředí je typicky extraligové, Varům se navíc daří, jsou v laufu, takže to může být dobrý hokej. My nemáme co ztratit, to samé bude platit o Kladnu. Jedeme si to užít,“ vzkázal soupeřům Janeček.

Slovan Ústí n. L. – AZ Havířov 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 50. Hudeček (M. Kalus, Puzič), 56. Matai (Postnikov). Rozhodčí: Zubzanda, Grech – Toman, Coubal. Vyloučení: 3:10. Bez využití. Diváci: 1 025.

Havířov: Bláha – Chroboček, Krisl, Puzič, Postnikov, R. Havel, Drtil – Maruna, Matai, Kanko – Fronk, Rác, Sikora – M. Kalus, Hudeček, Gřeš – Baláž, Pořízek, Toman. Trenéři: Janeček a Csabi.