„Ta porážka nás mrzí o to víc, že se jednalo o zápas s přímým konkurentem. Tabulka je strašně vyrovnaná a o volná místa ve čtyřce či v celé osmičce pro play off bude ještě perný boj," předpovídá jeden z trenérů karvinského mužstva Radomír Grimm.

Hráči však jako by si to neuvědomovali. Nasazení ze svátečních zápasů proti Havířovu nebylo ani poloviční. „Doplatili jsme na typický první novoroční zápas. Kluci asi během toho týdne vypadli z rytmu," kroutil hlavou Grimm, který nechápal, jak tým, který si v duelech s favorizovaným Havířovem připsal čtyři body, může proti soupeři podstatně horší úrovně takto vybouchnout. „První dvě třetiny jsme podali matný výkon, spokojeni můžeme být jen s poslední třetinou, kterou jsme vyhráli, ale to už si Poruba náskok bezpečně pohlídala," rekapituloval asistent karvinského trenéra Flašara.

Karviná přitom měla puk častěji na hokejkách, ale zodpovědný přístup hráčům scházel. Na mužstvu byla patrná snaha o technický, ale až profesorský hokej. Když už si baníkovci vypracovali nějaké šance, na místě byl výborný gólman Tihlář, což byl asi největší rozdíl mezi oběma mužstvy.

Poruba udělila hostům lekci z produktivity a po dvou třetinách vedla 4:0, takže bylo jasné, že body si už vzít nenechá. Baníkovci v závěrečné fázi ještě zabojovali, výsledkem čehož bylo snížení z hole Sznapky, ovšem to bylo vše. „Dneska to bylo holt upracované, celý ten projev nebyl ideální," hodnotil porážku Radek Grimm.

RT Torax Poruba – Baník Karviná 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Holuša (Seidler), 20. Seidler (L. Prokop), 29. Holuša (L. Prokop), 39. Vaněk – 44. Sznapka (Luka, Moravec). Rozhodčí: Fiala. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. Oslabení: 1:0. Diváci: 401.

Karviná: Iláš – Javín, Sznapka, Vnenk, Kowalczyk, Zajac, Krause – Mikšan, Moravec, Samiec – Nystedt, Badžo, Blatoň – Luka, Ivan, Saliji – Zuber, Rosůlek, Miczek. Trenér: Aleš Flašar.