V ní dokázali soutěž vyhrát, následně uspět i v kvalifikaci o druhou ligu, tu si ale nakonec nezahráli a pokračují v přeboru. Opět se však drží na nejvyšších příčkách.

U tažení Vlků už ale není strůjce posledních úspěchů – trenér Jaroslav Bariš. Důvod? Zdravotní problémy. „Zdravotně už nemohl být na ledě. Ale myslím, že odešel na vrcholu a v naprosté korektnosti. Dal přednost mladším,“ uvedl majitel klubu a stále ještě hráč týmu Petr Malíř.

V Kavárně Avion je k vidění výstava k výročí sametové revoluce.
Český Těšín: Sametová revoluce v tisku a fotografii

Těšínští mají nové trenérské duo, které vytvořili Stanislav Symon a Petr Ščurek starší. „Mají stejné role, jsou na stejné čáře,“ dodal Malíř. Vlci pod jejich vedením i letos předvádí dobré výkony a společně se Studénkou, kterou porazili, se drží na nejvyšších místech tabulky. „Jdeme cestou, kterou jsme chtěli,“ dodal osmatřicetiletý Malíř.

Do Těšína před sezonou přišlo několik nových hráčů. Nejvýraznější posilou se stal Marek Haas, který ještě loni hrával za prvoligový Havířov. „Kvůli pracovním důvodům tam ale musel skončit. Chtěl však zůstat u hokeje a nám dodal ještě vyšší úroveň,“ chválí Malíř přínos zkušeného útočníka.

Jaroslav Bariš už u týmu coby hlavní kouč není.Zdroj: Tadeáš Bednarz

Vlci sice loni do druhé ligy nezamířili, dveře do vyšší soutěže si ale nezavřeli. „Město nám sice přispělo, ale ne tolik, abychom tu ligu mohli hrát. Chuť je tady pořád, ale bez výrazného sponzora si soutěž nemůžeme dovolit,“ uzavřel Malíř k možným druholigovým vyhlídkám.

VÝSLEDKY ČESKÉHO TĚŠÍNA

Horní Benešov – Český Těšín 3:8, Nový Jičín B – Český Těšín 2:3, Český Těšín – Frýdek-Místek B 7:4, Bohumín – Český Těšín 7:4, Český Těšín – Rožnov p. R. 5:2, – Český Těšín 5:10, Český Těšín – Krnov 1:3, Karviná – Český Těšín 9:2, Český Těšín – Studénka 6:4

Českotěšínský trenér Lubomír Luhový (uprostřed) odchází do Vítkovic.
Fotbalisté Těšína jsou bez trenéra. Luhový jde do Vítkovic
Šachisté Těšína hráli znovu doma a opět těsně vyhráli.
Šachisté Těšína vyhráli i podruhé