Důvody jsou dva – peníze a složení hráčského kádru. Vedení klubu o druhé lize uvažovalo, jednalo o finanční spolupráci s partnery i na českotěšínské radnici, nakonec se ale rozhodlo, že Vlci setrvají v krajském přeboru, kam se po roce ve vyšší lize vrací i Orlová. Stejnou soutěž bude i nadále hrát Karviná a Bohumín.

„Účast ve druhé lize znamená především násobně větší výdaje na provoz i organizaci klubu než v krajské lize. A pokud tyto finanční možnosti nemáte, jednoduše není možnost druhou ligu hrát,“ vysvětluje setrvání v přeboru šéf klubu a jeden z klíčových hráčů týmu Petr Malíř.

Českotěšínští fotbalisté (ve žlutém) smazali dvoubrankové manko proti Břidličné.
Těšín doma smazal dvougólové manko, brankář Gradek se loučil

Dosavadní tři sezony, které Český Těšín odehrál, byly sponzorovány především právě majitelem klubu a partnery. Ti finančně pomohli s nákupem dresů, hokejek, pronájmem stadionu či výdaji na cestování. Pro sezonu 2019/20 klubu přislíbilo pomoc i město Český Těšín. „Ovšem i když to vyjde pozitivně, příspěvek nebude tak velký, aby nám pomohl odehrát kvalitně druhou ligu,“ dodal Malíř.

Vedení klubu zatím nezískalo ani tolik partnerů, aby s jejich pomocí druhou ligu hrálo. „Proto se i nadále budeme snažit oslovit další partnery z celého regionu. Chceme tak zajistit finanční soběstačnost klubu i pro případnou příští šanci postupu do vyšší soutěže,“ říká Malíř.

Orlovští hokejisté si druhou ligu nezahrají a vracejí se do krajského přeboru.
Druhá liga hokeje bez Orlové i Těšína, zato s Číňany

Dalším důvodem, proč Vlci nebudou hrát vyšší soutěž, je hráčský kádr. Ten současný, který postup vybojoval, by se totiž po přesunu do druhé ligy téměř rozpadl. Pro kvalitnější soutěž by bylo potřeba zintenzivnit tréninkové dávky a hráči by daleko více času trávili i na cestách. „Znamenalo by to postavit do začátku sezony prakticky nový tým, což by nebylo vůči hráčům, kteří chtějí v Českém Těšíně i nadále hrát hokej, úplně fér,“ přiznává Malíř.

Cíle Českého Těšína se však nemění – tým chce i příští rok vyhrát krajský přebor a co bude pak, to se uvidí. „Pokud bude situace finančně příznivá, tak se budeme moct ještě kvalitněji připravit na možný příští postup do druhé ligy,“ uzavřel druholigové téma Malíř.

Vítězové Těšínské osmičky se známými osobnostmi a klienty Lydie.
Běžci Těšínské osmičky pomohli handicapovaným
Zleva nejúspěšnější malí tenisté: Elen Řeřuchová, Denisa Klačková, Richard Holeš a Jiří Lukeš.
Havířovský minitenis nejlepší v severomoravské oblasti