„Já jsem rád, že se diváci chytili na tu šou, kterou jsme jim po třetím zápase připravili. Ta moje prohlášení aspoň vybudila fanoušky na obou stranách k tomu, aby se se svým týmem ještě více ztotožnili. Řekl bych, že si to okresní finále zasloužilo. Zájem to vzbudilo a lidé žili hokejem. Na druhou ligu chodily takřka extraligové návštěvy. Bylo to důstojné finále,“ mínil ve čtvrtečním večeru kouč Olejářů a významně se usmíval.

Jak jste s trenéry Havířova probrali vzájemné názorové kolize po předchozím utkání na ledě soupeře?

Normálně. Trenéru Danečkovi i manažeru Potočnému jsem pogratuloval. I Hadamczik s Růžičkou se pohádali a pak si podali ruce. To k hokeji patří. Patří to ke každému sportu.

Jak se vám líbilo dnešní finále?

Kromě výsledku se mi líbilo moc. K vidění byl skvělý hokej. Měli jsme blízko k prodloužení série, ale nezvládli jsme závěr. A to psychicky, ne fyzicky. Soupeř si postup do baráže zasloužil. Musím havířovským kolegům popřát hodně štěstí, je to kvalitní tým.

Mohl hrát ve finále roli fakt, že Havířov měl de facto splněno a všechny souboje s vámi si šel vyloženě užít? Průběhy zápasů tomu nasvědčovaly.

My ale taky měli splněno. Žádné tlaky na nás vyvíjeny nebyly. Jen já jsem si stanovil osobní cíl dostat kluky do baráže. Už se mi to v minulosti pětkrát povedlo, doufal jsem, že se to může s tímto týmem podařit zase. Tak snad příště. Dotřetice.

Vy jste už na začátku tohoto ročníku věděl, že kádr nebude početně na takové úrovni jako loni v Orlové. Neměl jste v průběhu sezony v tomto ohledu poněkud ztíženou roli?

Víte, já jsem člověk, který jde rád do rizika. Proto jsem do toho šel i před touto sezonou. Nerad utíkám od rozdělané práce a já vedení před minulou sezonou slíbil, že do toho půjdu s cílem budovat tým, který by do dvou let vybojoval ne baráž o první ligu, ale samotnou prvoligovou soutěž. Ten úkol jsem však po dnešku nesplnil.

Celý rozhovor v tištěném vydání Deníku