Vyšla jim tak odveta za domácí porážku 1:4 od stejného soupeře z minulého týdne.

Havířovští přistoupili k utkání se vší vážností a brzy se ujali vedení. Oba celky předváděly pohledný hokej. AZ se ubránil domácím přesilovkám a ve druhé třetině udeřil rovnou dvakrát. „Bylo to jiné utkání, než to, které jsme sehráli doma. Mělo to náboj jako proti Trenčínu, jenom jsme nedělali takové hrubky v defenzivě,“ porovnával trenér AZetu Jiří Režnar.

Aquacentrum v Bohumíně - Ilustrační foto.
Výluka v aquacentru v Bohumíně

Jeho svěřenci odstartovali dobře i do poslední části, dali gól na 4:0 a pak už se spíš soustředili na to, aby Bláha udržel čisté konto. To se povedlo, Poláci nastřelili jen břevno a jeden gól jim rozhodčí neuznali. Nakonec se střelecky prosadil i mladý Bambula.

„Byli jsme dobře takticky připravení, něco jsme si ukázali na videu a pak ty věci dokázali plnit i v zápase. Kéž bychom takto pokračovali i v sezoně,“ přál by si Režnar.

Cracovia Krakow – AZ Residomo Havířov 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 4. Seman (Bednář), 26. Pořízek (Bednář), 33. Pořízek (Mrowiec), 43. Rehuš (Cihlář), 54. Bambula (Seman). Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. Diváci: 428.

Havířov: Bláha – Chroboček, Matai, Dudek, Luža, Šendera, Mrowiec – Juhász, Seman, Rehuš – Maruna, Haas, Bednář – Gřeš, Pořízek, Bambula – Macuh, Cihlář, Pawliczek. Trenéři: Režnar a Rimmel.

Na letošních hornických slavnostech v Karviné se objevil i český premiér Andrej Babiš.
OBRAZEM: Premiér uctil zemřelé horníky. Na slavnostech pak popíjel burčák
V zahradě Domu PZKO v Havířově-Bludovicích se v sobotu před velmi početnou návštěvou konaly již 49. proslulé Slezské dožínky.
OBRAZEM: Dožínková slavnost se těšila velkému zájmu