Domácí dokázali využít hned první přesilovou hru. Tomáš Doležal dorazil v 17. minutě střelu Pšurného za záda Fučíka.

Zubři ve druhé třetině nasázeli Azetu tři góly během sedmi minut. Nejprve se osvědčila spolupráce Svobodů. Jakub našel Jana, který nedal Fučíkovi šanci. Poté Přerov využil i druhou početní výhodu, když se z levého kruhu trefil Jakub Kubeš. Čtvrtý bonbónek pro domácí fanynky a fanoušky přidal po teči Jan Süss a vyhnal Fučíka z brány.

Havířov nicméně v závěru prostředního dějství dvakrát udeřil, díky čemuž bylo ve třetí třetině stále o co hrát. Když už to ovšem vypadalo, že diváci se další branky nedočkají, trefil se v právě končící přesilovce Matouš Kratochvil a uzavřel tak na konečných 5:2.

„Začali jsme dobře. První třetina z naší strany byla slušná, i když Havířov místy kousal. Ve druhé třetině se to projevilo i na skóre, kdy jsme tam podcenili dvě střídání a hosté se dostali do zápasu,“ hodnotil přerovský trenér Vladimír Kočara.

„Poslední třetinu jsme zase odehráli slušně. Myslím si, že zasloužená výhra na těžkém ledě, pro oba týmy to bylo složité,“ dodal.

V dodatečných samostatných nájezdech to od přerovských fanoušků schytal rodák Vlastimil Dostálek a také v dovednostní disciplíně byli úspěšnější Zubři.

„Dostali jsme hloupé branky po vlastních chybách, které si rozebereme na videu. Máme mladou obranu, nic jim nejde vytknout. Dostávali jsme góly v oslabení po naivních faulech. Na to si musíme dát pozor,“ bilancoval hostující kouč Jiří Režnar.

HC Zubr Přerov – AZ Heimstaden Havířov 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Doležal (Pšurný, Hrabal), 27. Jan Svoboda (Jakub Svoboda), 32. Kubeš (Kratochvil, Jakub Svoboda), 34. Süss (Doležal), 60. Kratochvil (Kubeš, Jan Svoboda) – 38. Bednář (Pechanec), 40. Bednář (Pechanec, Veselý). Rozhodčí: Dědek, Grygera – Bezděk, Peluha. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 426.

Přerov: Petrásek – Hrabal, Černý, Hrdinka, Kubeš, Seemann, Ševčík, Gréč – Süss, Pšurný, Doležal – Jakub Svoboda, Kratochvil, Jan Svoboda – M. Svoboda, Indrák, Kuchta – Fencl, Dobša, Štíbr.