Havířov věděl, že k jistotě postupu potřebuje vyhrát za tři body, protože oba jeho zbývající konkurenti Třebíč a Vsetín hrají v posledním kole základní části spolu. „Možná se to na klucích trochu podepsalo. V Kladně jsme hráli s lehkostí, dneska jsme naopak byli nervózní. Spadlo to z nás až po čtvrté brance,“ všiml si trenér Jiří Režnar.

Nicméně Havířovu vyšel úvod zápasu aspoň střelecky. V 10. minutě vedl po trefách Kanka a Staňka 2:0.

Úplatek. Ilustrační foto.
Česko si polepšilo v indexu korupce. Je na 42. místě

Domácí znervóznil gólem na 2:1 Sýkora, ale Havířov příkladně bojoval a šel si tvrdě za svým cílem. „Kluky musím vyzdvihnout, snažili se, vraceli se do obrany. Ke konci druhé třetiny jsme dali klíčový čtvrtý gól a uklidnili se. Pak už jsme hráli jednoduše, v pohybu a do brány. Tak, jak chceme,“ pochvaloval si kouč Havířova.

Góly Hudečka a Kotaly v poslední periodě jen stvrdily zasloužené vítězství domácích, kteří po roční absenci opět okusí atmosféru vyřazovací fáze. Play off si zajistili osmým vítězstvím z posledních devíti zápasů.

Navíc pokud Havířovští uhrají v závěrečném kole v Litoměřicích alespoň bod, skončí dokonce sedmí a půjdou na České Budějovice. „Budějice nebo Vary, to už si člověk nevybere. Když chcete postoupit, musíte porazit každého,“ poznamenal s úsměvem Režnar.

Hrdina čtvrtfinále olympijských her proti USA Pavel Francouz.
Kdysi si hrál Francouz za barákem na Haška, teď ho na OH napodobil

Vezmou Havířovští zápas v Litoměřicích už jako přípravu na play off? „Spíš necháme některé kluky odpočívat. Jsou nakřáplí, tak ať si před play off odfrknou. Možnost zahrát si dostanou další hráči kádru a mohou přesvědčit, že si zaslouží svou šanci v dalších zápasech,“ uzavřel Režnar.

AZ Residomo Havířov – ZUBR Přerov 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Kanko (Krisl, Gřeš), 10. Staněk (Rác, M. Kalus), 34. Fronk (M. Kalus, Matai), 39. Kotala (Tomi), 46. Hudeček (Tomi), 54. Kotala (Hudeček, Dudek) – 24. T. Sýkora (Navrátil, Goiš). Rozhodčí: Přikryl, Koziol – Adamec, Poruba. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 1 742.

Havířov: Martin Růžička – Staněk, Krisl, Dudek, Luža, Drtil, R. Havel – Sikora, Maruna, M. Kalus – Fronk, Rác, Matai – Tomi, Hudeček, Kotala – Gřeš, Pořízek, Kanko – Bambula. Trenéři: Režnar, Csabi a Rimmel.

Maslák by chtěl uspět i na MS.
Maslák hledá formu. Na halovém MS ale chce vyhrát
Fotbalistky Gascontrolu vyhrály další turnaj.
Havířovské fotbalistky zvládly „Valentýna“