Výsledkově se jim nevede, když pak vydají ze sebe maximum, jako v domácím utkání proti Českým Budějovicím, tak stejně prohrají a to vede k frustraci až rezignaci na dobrý výsledek.

Na hokejistech zkrátka leží těžká deka, což má za následek i méně vydařené výkony, jako v posledních dvou zápasech s Benátkami a v Litoměřicích.

Vedení klubu hledá cesty, kudy z této šlamastyky ven. Hráčské změny tak na sebe nenechaly dlouho čekat. „Ukončili jsme spolupráci s Václavem Meidlem, kterému děkujeme za působení v našem klubu. Naopak jsme smlouvu prodloužili s Michalem Hlinkou a přichází k nám i Samuel Ollender, kterému se střelecky daří ve druhé lize. Ze Zlína vypomůže i obránce Oldřich Horák," shrnul novinky manažer AZ Havířov Patrik Rimmel.

Mužstvo teď marně čeká na utkání, ve kterém by se výsledkově, a nyní už i herně, zvedlo. Za sebou má mizernou sérii a na obzoru vyhlíží zápasy s trojlístkem Kladno – Slavia – Jihlava. Nic povzbudivého.

Na druhou stranu – stejně jako před utkáním s Českými Budějovicemi, kde šli hráči „na krev", jsou borci AZetu v podobné situaci. Na vysokého favorita soutěže, v tomto případě Kladno, by se mohli vyhecovat. Nebo se čeká, až se chytí na juniorech Slavie?

„No, Slavia už to zase dává dohromady, oni ten tým poskládají. Sice průměrný, ale budou nepříjemní. Spíš se upínáme k tomu Kladnu, protože když to řeknu blbě – pokud prohrajeme, tak v té sérii už je to celkem jedno. Buď to bude osm, nebo devět porážek v řadě. Když se ale chytneme, a já věřím, že na to mužstvo má, protože to dokázalo nejen v minulosti, ale před pár dny i proti budějovickému Motoru, pak by to opravdu mohl být ten pomyslný zlom," přál by si Janeček podařený zápas havířovského týmu.

Hráči by to koneckonců skutečně potřebovali jako sůl. Přece není možné, aby neustále jen prohrávali. „Zpočátku nám chybělo jen štěstíčko. A také jsme se málo tlačili do brány. Ale ani když jsme to odbourali a konečně slušně stříleli, výsledek se nedostavil a série porážek se natahovala. Proti Benátkám a Litoměřicím už to bohužel nebylo dobré ani herně. Psychika dělá ve sportu hodně," musel chtě nechtě uznat Janeček.

V sobotu proti Kladnu, které celé soutěži vévodí, se budou muset hokejisté vydat ze všech sil. „S přístupem, jaký jsme předvedli v určitých pasážích zápasu v Litoměřicích, by to určitě nešlo. To bychom od Kladna dostali desítku, ani bychom nemrkli," uznal Janeček. Havířovští už ale letos dokázali Kladno zaskočit. Rozpomenou se na svůj perfektní výkon ze druhého kola? Je načase.