V soubojích se sousedy v tabulce by rádi vytěžili plný počet bodů. „Chceme si před Vánocemi zlepšit náladu i bodový stav," pousmál se jeden z havířovských trenérů Martin Janeček.

Už zítra čeká borce AZetu výjezd do Benátek nad Jizerou. To je tým, který je v tabulce těsně pod Havířovem a delší dobu se trápí. „Nabral ztrátu, ale doma je to pořád velice nepříjemný protivník," uznává Janeček.

Utkání tak možná bude soubojem o to, kdo se zvedne, protože ani Havířovu to v poslední době moc nejde. „Dokážeme vyhrát, ale pak přijde série porážek, a to není dobře. Samozřejmě to vnímáme, ale soutěž je ještě dlouhá, můžeme se nějakou vítěznou sérií nastartovat," míní Janeček.

Začít by s tím mohl AZ už v Benátkách, protože zbytek prosincového programu a začátek ledna bude jako každý rok „rozbitý" svátečními termíny a v těchto dnech nabyté body se budou cenit dvojnásob.

„Vyrukují na nás zase mladí kluci z Liberce se svým nátlakovým hokejem. Musíme být poctiví v obraně, tak jako se nám to dařilo v předchozích zápasech. Oproti zápasu s Kladnem musíme jednoznačně vylepšit defenzivu," ví Janeček.

Poslední předvánoční utkání bude v reprezentační přestávce to páteční doma s Prostějovem (od 18 hodin). Ten je aktuálně v tabulce pro změnu těsně nad Havířovem. Na nováčka soutěže se však Havířovu daří, už dvakrát ho porazil. „Doma bychom měli bodovat, už jsme se narozdávali ažaž," míní kouč Havířova.

Fanoušci Havířova by si zasloužili nějakou tu radost.