Cesta soutěží dívky, která vyhrála i jeden ročník havířovského Talentu, však byla mnohem delší.

„Dlouho jsem se odmítala přihlásit, protože jsem myslela, že bych stejně neměla šanci. V té době jsem si moc nevěřila a chtěla na zpěv úplně zanevřít. Názor jsem změnila po naléhání kamarádů na poslední chvíli a přihlášku odeslala. V předcastingu jsem uspěla s písní Rolling in the deep. V té době jsem si jako patnáctiletá moc šancí nedávala, ale po měsíci mi přišla pozvánka na výběr na slepo. Navíc jsem vyhrála Divokou kartu IDNES.cz. Díky tomu jsem poskočila přímo do televizního kola a měla zajištěnou i propagaci. Nejšťastnější jsem byla, když se otočilo křeslo s Pepou Vojtkem," přiznala Vrublová.

V dalším kole musel každý kouč poslat osm lidí ze čtrnácti domů. Veronika se ocitla v souboji s Michaelou Husárovou a po písni Valerie postoupila dál. Tuto píseň přitom předtím nikdy neslyšela a moc se jí ani nelíbila. „Myslím si, že můj hlas této písni moc neseděl, ale přesto jsme postoupila do finále a přímých přenosů, což bylo neskutečné," uvedla dále Veronika.

Horší to bylo ve finále, kde zpívala hit Bon Jovi s názvem It´s my life. Hodně lidí se nad tímto výběrem podivilo a mladá Havířovanka, kterou navíc sužovala viróza, podle očekávání také vypadla. Je jasné, že výběr soutěžících není zcela volný a hodně ho ovlivňuje produkce.

O tom Veronika moc mluvit nechtěla, ale z její slov to jasně vyplývá.

„Když jsem se dozvěděla název písně, kterou jsem měla ve finále zpívat, věděla jsem, že to určitě moc dobře nedopadne. Měli jsme sice možnost písně s produkcí prodiskutovat, ale z výběru, který jsem jim poskytla, mi ani jednou neschválili. Rozhodnout jsem se měla mezi Katy Perry a It´s my life. Jelikož Katy Perry ráda nemám, dala jsem přednost It´s my life. Chtěla jsem bojovat, dala píseň o dva tóny výš a doufala, že třeba to nějak výjde. Pak jsem ale prochladla a onemocněla," líčí Veronika .

Den před vysíláním přišla o hlasivky a byla ráda, že to v neděli alespoň nějak odzpívala.

„Také jsem ale věděla, že v pondělí to neodzpívám vůbec. Už večer jsem se s tím smířila a ráno se probudila s teplotou. Večer při vysílání jsem věděla, že jdu do prohraného boje. Takže mě vůbec nepřekvapilo, když Pepa vyřadil mě," přiznala havířovská zpěvačka, která se ale zpěvu nevzdá a doufá, že se nakonec prosadí. „Jsem moc ráda, že jsem tam mohla být. Osobně si myslím, že teď už je jedno na pořadí, kdo kdy vypadne, ale jde o to, kdo využije příležitosti a získaných kontaktů," dodala s tím, že momentálně se bude snažit rozjet s dvěma kytaristy a bubeníkem akustický projekt.