Stěny galerie zdobí třicet velkoformátových obrazů s pestrou tematikou. „V létě slavím menší jubileum. Jsem taková patriotka tohoto regionu, a proto jsem se rozhodla uspořádat výstavu s názvem Thirty ve svém rodném městě Havířově. Mám tady obrazy z různých let, počínaje rokem 2007. Je to takový mix, jsou to střípky, to znamená každé období, jak se stává, člověk se zabývá něčím jiným. Poslední roky mám asi spojené jenom s černou a růžovou barvou. Přiznávám se, že se často barev bojím. Jsou tu i díla, která jsem vytvořila letos na jaře, nová a světlejší. Jinak maluji především akrylem na plátno. Ráda také kreslím přímo v krajině například zvířátka v pohybu. Občas maluji i na textil," přiblížila stručně své aktivity a zaměření Alžběta Dirnerová.

Již samotné názvy prezentovaných prací, jako Bažina, Kulturistika, Sluneční den, Růžové údolí, Stopy, Jaro, hovoří o orientaci výstavy. „Jsem na druhé výstavě autorky. Poprvé to bylo v roce 2009 na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Mohu říct, že malířka ve své tvůrčí činnosti obrazně řečeno zraje jako víno. Z dnešní kolekce jsem nadšen," řekl milovník umění Alexander Király.

Slov uznání a chvály k obrazům skvělé malířky bylo na vernisáži slyšet ze všech stran. O všestrannosti výtvarnice svědčí skutečnost, že maluje také na textil a píše básně.

Alžběta Dirnerova (1982), vedoucí výtvarného oboru na ZUŠ Bohuslava Martinů, patří k avantgardě mladé malířské generace. Studovala v Brně na Fakultě výtvarných umění v malířských ateliérech Petra Kvíčaly a Daniela Balabána v Ostravě na Institutu pro umělecká studia Ostravské univerzity. Její práce jsou zastoupeny jak ve státní sbírce Národní Galerie v Praze, tak v prestižní soukromé sbírce Richarda Adama. Již méně je známé, že také píše básně.

Výstava potrvá do 25. května a je přístupná od pondělí do pátku od 12 do 18 hodin, v sobotu a neděli od 14 do 18 hodin.