Svým vystoupením dokázala okouzlit porotu nejvíce a z Havířova si veze korunku pro nejkrásnější středoškolačku a navíc cenu pro Miss internet 2013.

Zvítězit nebylo snadné. Všech dvanáct finalistek absolvovalo spoustu náročných dnů plných tréninků a cvičení, aby na závěrečném slavnostním večeru vydali ze sebe své maximum. „Příprava byla sice těžká, ale dala se zvládnout. Měli jsme tři soustředění a myslím si, že žádná dívka, která se příště přihlásí, nebude mít problém," popsala přípravu Petra.

Ačkoli není v kolotoči soutěží krásy nováčkem, Miss Reneta prý pro ni byla nepopsatelným zážitkem. „Mám hroznou radost, že jsem vyhrála," byla její první slova po vyhlášení výsledků.

Finalistky se předvedly ve čtyřech soutěžních disciplínách. Vše odstartovalo scénickým tancem, následovalo divadelní představení a naposledy dívky mohly očarovat porotu při módní přehlídce a promenádě v plavkách. „Nejtěžší pro mě byl scénický tanec, ale tím, že jsem ho neustále dokola trénovala, podařilo se mi ho zvládnout na jedničku," říká misska, která si nejvíce užila módní přehlídku v šatech od Petra Kaloudy.

Vybrat tu nej studentku ze středních škol České Republiky, Slovenska a Polska byl obtížný úkol pro odbornou porotu. Všechny dívky soutěžily v disciplínách společně, a proto porotci museli bedlivě sledovat každou z nich. „Každá dívka měla

stejný čas nás okouzlit. Největší handicap měli finalistky v úsměvu. Všimli jsme si, že pár dívek se během celé soutěže vůbec neusmálo," přiblížil jeden z porotců.

Tento problém se nevztahoval na vítězku Petru Šilhárovou, která zářila úsměvem během celého finále a po jeho skončení úsměv ještě zvýraznila. Možná i právě díky němu si nakonec zasloužila celkové prvenství. „Jsem ráda, že vše dopadlo dobře, konečně ze mě spadla tréma a já se můžu uvolnit. Díky Miss Reneta jsem získala mnoho cenných zkušeností, které bych ráda zúročila v dalších soutěžích a do budoucna bych si přála zkusit Českou Miss," dodává Petra, které teď opět čeká především škola. „Po náročné přípravě na Miss Reneta se budu muset zase vrhnout na školu a dohnat všechny zameškané hodiny a písemky," říká s úsměvem na závěr.