Program od pátku do neděle prvního zářijového týdne je doslova nabit populárními hudebními skupinami a zvučnými jmény muzikantů. Nebudou chybět ani tanečníci a o zábavu mají postaráno také děti. „Pokaždé se snažíme o žánrovou pestrost celé programové nabídky Slavností. Pro letošní rok byla zvolena oblast, která prozatím v Havířově zastoupena nebyla. Poprvé si přijdou na své například fanoušci metalu a pozvání přijali také špičkoví mistři světa v irském stepu, sólisté skupiny Lord of the Dance z Las Vegas," uvedla Yvona Dlábková, ředitelka Městského kulturního střediska Havířov, které program zajišťuje. Několik zajímavostí z bohatého programu.

Vstupenky na slavnosti budou u více pokladen
Havířov Organizátoři Havířovských městských slavností, které se konají od pátku do neděle v areálu Městské sportovní haly, letos navýší kapacitu míst s prodejem vstupenek i vstupních míst do areálu. Reagovali tak na požadavky návštěvníků, kteří nechtěli čekat v dlouhých řadách u pokladen a následně u vstupních bran. Lidé mají možnost si vstupenky koupit u pokladen v době menšího provozu a vyhnout se tak čekání v době hlavního programu. V pátek a sobotu stojí vstupné 100 a v neděli 50 korun. Návštěvníci Havířovských městských slavností mohou od pátku do neděle parkovat na tradičních místech, které pro tuto příležitost vznikají v ulicích Astronautů a Dělnická. 

V pátek na návštěvníky čeká jedinečný koncertní zážitek, který doposud vidělo jen publikum vyprodaných zimních stadionů v rámci turné Kryštof Inzerát 2013 tour. Ke každé písni, téměř hodinu a půl trvajícího setu, poběží na pohyblivé průsvitné LED obrazovce filmy vymyšlené a režírované Richardem Krajčem. Na závěr má havířovské premiérové vystoupení finská metalová skupina Stratovarius.

V sobotu se publikum může těšit na legendární slovenskou skupinu Elán, která zahraje průřez svými největšími hity. Zazní například písně Kočka, Nie sme zlí, Tuláci v podchodoch a další dvacítka oblíbených melodií. Program uzavře světoznámá metalová skupina Helloween z Německa, která je v Havířově poprvé. Moderuje Marek Vašut.

Rovněž neděle bude bohatá. Stačí připomenout interprety z Havířova - Daniela Mrózka a Veroniku Vrublovou, také slovenského Slavíka skupinu Desmod nebo jednu z nejlepších hip-hopových skupin ČR – Prago Union.

„Havířovské slavnosti jsou určeny především občanům našeho města a okolí. Jsou pokračováním tradice v našem regionu historicky ukotveného Dne horníků. V návaznosti na tuto skutečnost je stanovována výše vstupného tak, aby jednotlivé dny mohl navštívit co největší počet Havířovanů. Navíc pro zvýhodnění nižší a vyšší věkové skupiny obyvatel mají děti do deseti let vstup zdarma a lidé nad šedesát let platí v sobotu jen padesát korun," přiblížila vstupné Yvona Dlábková. Jinak vstupenka v pátek i sobotu stojí 100 korun, v neděli 50 korun. Podrobný program je na webových stránkách Městského kulturního střediska Havířov.

Více o slavnostech a celý aktuální program