Už tradičně se v loutkovém sále Kulturního domu Petra Bezruče publiku představí sedm scén 
z různých míst republiky: 11. a 12. 4. Jak šel Honza do světa (Divadlo Na cestě, Liberec), 13. 4. Loupežník a princezna Anka (Divadýlko Andromeda, Praha), 
14. 4. O Palečkovi (Divadýlko Mrak, Havlíčkův Brod), 15. 4. Hrátky s odpadky (Divadýlko 
Z pytlíčku, Středokluky), 16. 4. Jezinky Bezinky (Divadlo Elf, Praha), 17. 4. Kykyryký (Divadlo dětského diváka, Přerov), 18. a 19. 4. Cesta za snem (Rybníkáři, České Budějovice). Sobotní a nedělní program začíná v 15 hodin. 
V pondělí až pátek se hraje vždy od 16 hodin, představení pro školy od 8.30 a 10 hodin.

Slavnostní zahájení proběhne v sobotu 11. dubna od 14.30 hodin před KD Petra Bezruče. Zakončení festivalu a vyhlášení cen se uskuteční v sobotu 18. dubna po představení.

„Abychom děti skutečně vtáhli do světa pohádek, opět jsme pozvali naše vzácné hosty, kteří k našemu festiválku neodmyslitelně patří. Je to nejen vodnická kapela Rybníkáři, která také letos bude děti rozveselovat ve foyeru Divadla loutek v Havířově, ale také folklor v podobě našeho dudáka Jana Hulvy z Opavy. Všichni se na tuto událost velmi těšíme, protože se nám všem na pár chvil opět zastaví starosti, trable a budeme moci s úsměvem nahlédnout do světa pohádek,“ uvedl loutkářský nadšenec, ředitel a dramaturg festivalu David Velčovský.