Jak prozradil frontman Dogy Roman „Izzi“ Izaiáš, kapela chce tímto poukázat na podobnost pracovního prostředí v železárnách s rockovým koncertem.

„Vidíme v tom paralelu s našimi koncerty, kde stejně jako u vysokých pecí srší ohně, je na koncertě, oheň, dým a hluk. Dělník v železárnách a náš fanoušek tak mají podobnou kulisu. Nám je navíc toto prostředí blízké tím, že jsme všichni vyučení mechanici, opraváři,“ snaží se sdělit pohnutky, které kapelu přivedly do železárenského provozu.

Jak textově v písních, tak doslova. Snímky na obal desky totiž vznikaly právě v železárnách. Tedy ve werku. Pochopíte, až si poslechnete titulní skladbu Fabrika rock´n´rollu.

Písní je na desce jedenáct. Jako bonus přidal Izzi na cédéčko svůj duet s Martou Jandovou, který nazpíval pro film Muzzikanti, který se loni točil na Těšínsku, a v němž si kapela také zahrála. Deska vychází tento týden a na stránkách www.dogamusic.cz se dá objednat. Několik stovek prvních exemplářů bude i s podpisy členů kapely. Vinylové výlisky pro fajnšmekry budou k dostání přibližně v březnu.

Na turné vyrazí kapela na jaře. Zahájí je koncem února v Jilemnici, ale křest nové desky si nechá na Ostravu, kde se v Bonver Aréně představí 2. března. Skalní fanoušci by měli vědět, že pokud si koupí lístek do 8. ledna, zaplatí za něj jen 299 korun. Hosty Hard Werk tour 2018 jsou kapely Komunál a Booters.

Na konci roku se kapela jako tradičně představí v regionu, odkud pochází. V pondělí 25. prosince 2017 zahraje v karvinském klubu Harlekýn a o den později v jablunkovském rockovém klubu Southock.

Ručně vyráběné předměty a pochutiny nabízeli prodejci z Havířova i okolí.
Jarmark, kde se kreativitě a fantazii meze nekladou