Festival v ulicích pořádá tým festivalu Colours of Ostrava již od roku 2011. A právě zejména díky němu Masarykovo náměstí, Kuří rynek a přilehlé ulice v centru Ostravy také letos ovládnou pouliční hudebníci, kapely, akrobati, herci i tanečníci z Česka, Polska, Německa, Rakouska a Španělska. A zapojí se tradičně i další - například univerzity a řada místních neziskových organizací.

Festival v ulicích se uskuteční v pátek 25. a sobotu 26. června vždy od 13 do 22 hodin. Vstup je opět zdarma.

V přiložených fotogaleriích se můžete podívat na všechny vystupující - v horní fotogalerii najdete část vystupujících podle názvu od L do Z, ve fotogalerii níže druhou polovinu, a to od A do K (včetně).

„Letos Festival v ulicích s podtitulem Art & Life i z důvodu koronavirových opatření nabídne program rozptýlený po celém centru na mnoha menších stanovištích s jednotlivými umělci a stánky, mezi kterými se veřejnost bude procházet,“ vysvětlila včera ředitelka Festivalu v ulicích Petra Hradilová.

Hlavní části festivalu bude ve čtvrtek 24. června předcházet symbolické Otevírání ulic veřejné komentované prohlídky města se zajímavými tématy, jako Příběh zrození velkoměsta, Po stopách ostravských kaváren a Ostrava pod rouškou tmy aneb Město chlastu a neřestí. Sraz zájemců bude u hodin (tramvajová zastávka Elektra, začátky budou v 17, 19 a 21 hodin).

Připomeňte si na videu a ve fotogaleriích níže atmosféru posledního ročníku v roce 2019:

Zdroj: Se souhlasem Festivalu v ulicích

JAK ŠEL ČAS S FESTIVALEM V ULICÍCH V POSLEDNÍCH LETECH:

2019:

2018:

2017:

Festival před rokem 2017:

Hejtman: Vyhráno nemáme, ale situace se zlepšuje

„Nad koronavirem sice ještě nemáme úplně vyhráno, ale situace se stále zlepšuje a těšíme se z každé možnosti užít si kulturu a zábavu. Festival v ulicích má každým rokem neskutečně bohatý a zajímavý program, ten letošní je opět nabitý a nabídne rozmanité zážitky. Přeji nám všem skvělý víkend, festival si vychutnejme, radujme se, užijme si program podle svých představ a svého vkusu. Jen si přece jen dovolím připomenout, že je stále na místě jistá obezřetnost a opatrnost. Věřím ale, že dodržování stále ještě platících epidemiologických opatření nám nikomu festival nepokazí,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Zdroj: Se souhlasem Festivalu v ulicích

PROGRAM + MAPA / pro zvětšení na obrázek klikněte:

Zdroj: Se souhlasem Festivalu v ulicích

Zdroj: Se souhlasem Festivalu v ulicích

Zdroj: Se souhlasem Festivalu v ulicích

K TÉMATU
Festival v ulicích pořádá festival Colours of Ostrava / probíhá za finanční podpory Statutárního města Ostravy, Moravskoslezského kraje.
Generální partner: Liberty Ostrava.
Hlavní partner: Radegast.
Partneři: OZO, Česká spořitelna. Mediální partneři: Hitrádio Orion, Deník.
Festival je realizován pod záštitou Zuzany Ožanové, starostky městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.