„Program jsme se snažili sestavit tak, aby byl atraktivní pro širokou veřejnost. Věříme, že jsme se trefili do vkusu a slavnosti se budou návštěvníkům líbit," řekla ředitelka Městského kulturního střediska Yvona Dlábková.

V pátek se na hlavním podiu představí Mňága a Žďorp, Nebe, Divokej Bill, Iron Maiden revival a nizozemští Within Temptation.

V sobotu program zahájí ostravská Janáčkova filharmonie. „U příležitosti roku české hudby bude filharmonie v rámci programu Český biograf hrát známé filmové hity," upřesnila ředitelka Dlábková. Na filharmoniky naváže se svým programem Michal Nesvadba a následovat pak budou 55členný orchestr Zlaté husle, Vašo Patejdl s kapelou, Miro Žbirka, Bonnie Tyler, finští Lordi a britští Saxon.

V neděli je program laděn tradičně na mladší publikum. Vystoupí v něm domácí Butterfly Kiss, Blackshard, Periferic, Inner Empire, Fossil, Anna K, Škwor a Horkýže Slíže.

Vstupné na slavnosti je opět lidové. V pátek činí 100 korun a stejně tak v sobotu, kdy však lidé starší 60let zaplatí jen polovinu. V neděli návštěvníci zaplatí za vstup do areálu 50 korun.

Připomeňte si hity některých pozvaných zahraničních hvězd:

Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube
Zdroj: Youtube