O jediné postupové místo se v posledně jmenovaném klubu měly s pražskými COTAM utkat hned dvě místní havířovské party Fossil a Butterfly Kiss.

„Butterfly Kiss měli v publiku řadu fanoušků a koncert parádně rozjeli, nicméně už COTAM je o chlup předčil, když jako jediný z trojice dokázal Jazz club roztančit. Během posledního songu se opravdu i v tak malých prostorách našlo místo pro několik nadšených tanečníků. Následující Fossil pak překvapil nejen porotu, ale i řadu svých fanoušků. Za poslední roky šla kvalita a úroveň této letité kapely neuvěřitelně nahoru,“ zhodnotil první kolo v Havířově produkční soutěže Radek Vampola.

Další klání kapel v soutěži Rockaréna-Líheň se koná už tuto středu a čtvrtek. Ve středu se v klubu Marley na Černé louce v Ostravě představí drsnější partičky Mr. Dynaboom z Vranovic, Censorshit z Ostrova a známý zástupce domácí scény Witch Hammer z Jablunkova. Ve čtvrtek se pak můžete v Jazz clubu v Havířově vidět alternativní formace bezKOFEINu z Ostravy, Boonker z Jihlavy a Happy Dog z Havířova a tentýž den v klubu Garage v Ostravě-Martinově v drsnějším „crossoverovém“ kole dva domácí zástupci Kopr a Teasers z Ostravy a Zylwar z Blažovic u Brna.

Začátek koncertů je vždy v sedm večer, vstup je pro veřejnost již tradičně zdarma.