Havířovské hornické slavnosti, které se konají od pátku do neděle se mohou letos pochlubit nabitým programem plným zvučných jmen. První den, kterým je tradičně pátek, se akce koná na dvou místech – na náměstí Republiky a vareálu Městské sportovní haly, kde se uskuteční i zbylé dva dny slavností.

„Program na náměstí Republiky v16 hodin zahájí Žákovský estrádní orchestr Základní umělecké školy Leoše Janáčka, po kterém vystoupí taneční orchestr Z. Bittmara. Začátek dění vareálu Městské sportovní haly začíná o půl hodiny později a návštěvníci se mohou těšit například na vystoupení kapel Matylda, Priessnitz a hlavním vrcholem bude koncert kapel Tatabojs a Monkey Bussines,“ uvedla ředitelka Městského kulturního střediska Yvona Dlábková.

Sobotní program začne již půl hodiny po poledni a nejprve si na své přijdou nejmenší návštěvníci, které jistě potěší vystoupení Dády Patrasové. Pobaví se i senioři, kterým zahraje dechový orchestr Azeťanka. Poté přijde na řadu muzikálový koktejl, ve kterém se vedle jiných představí Daniela Šinkorová a Roman Vojtek. Večerní zábavu obstará frontman rozpadlé kapely Ready Kirken Michal Hrůza, Anna K, Rock&Roll band Marcela Woodmana a The Sweet. Vodpoledních hodinách se ještě tradičně uskuteční soutěž vpřetahování lanem.

Vneděli se jako první budou opět bavit děti, při vystoupení Hopsalína sMíšou a Michala Nesvadby. Nebude chybět prezentace tanečních a sportovních klubů působících vHavířově. Závěr slavností obstarají další dvě hvězdy hudebního nebe. Poprvé se vHavířově představí oblíbená slovenská kapela Peha a posledním vystupujícím bude Kabát.

„Cena vstupenek nebude nijak přemrštěná, protože chceme zachovat myšlenku slavností, které jsou již několik let pro Havířovany lidovou záležitostí. Vstupné bude činit 50 korun za den, což je myslím na kvalitu vystupujících více než přijatelná cena,“ dodala Dlábková.