Slavnostní zahájení se odehrálo tradičně v divadle A. Miczkiewicze v polském Těšíně a to za účasti samotného režiséra, ale dorazil také český herec Ivan Trojan, jehož tvorbě letos organizátoři věnovali jednu z retrospektiv.

Ještě před promítáním zahajovacího filmu převzali tři dlouholetí organizátoři přehlídky - Jolanta Dygoś, Petra Slováček Rypienová (polská, resp. česká ředitelka přehlídky) a programový ředitel Martin Novosad ocenění za práci pro tuto filmovou přehlídku a sbližování české a polské kinematografie.

Bratr Jan František Teister při vypouštění mladých pávů z klášterních zahrad. Pávy daroval klášter z Rajhradu a ti nyní budou žít v parku Boženy Němcové v karvinském Fryštátu.
Benediktský klášter věnoval Fryštátu pět pávů

A jelikož se jednalo o jubilejní 20. ročník, slavilo se hned zkraje večera - moderátor proto pozval na jeviště ty, kteří pro přehlídku pracoval v minulosti… Byly to téměř čtyři desítky lidí.

Po projekci filmu Tlumočník měli diváci možnost debatovat o filmu s režisérem Martinem Šulíkem a architektem Fero Liptákem.

Přehlídka potrvá až do čtvrtka. Dnes ve 21 hodin se promítá přes řeku Olši film Davida Ondříčka Samotáři.

Město Orlová řeší velký problém. V centru zeje velká díra od výstavby nového náměstí, stavba ale nyní stojí a probíhají jednání, jak to bude dál.
Město a stavaři ve při, místo náměstí je opuštěná obří díra
Líheň 2018, druhé semifinále, kapela Kiwi
OBRAZEM: Líheň 2018 – semifinále skončilo, připravuje se finále