„Sledujeme vývoj situace a jsme připraveni začít hrát hned jak to bude možné. Doufáme, že snad už od června. Nová inscenace bude tento týden připravena,“ říká šéf Scény Bajka Jakub Tomoszek.

Režie Hobita, kterého Bajka jako vždy uvede v české i polské jazykové verzi, se ujal Pavel Gejguš z Ostravy. Nápadité loutky vyrobil Pavel Skorkovský.

Snímek ze zásahu při záchraně paraglidisty.
V Beskydech havaroval paraglidista, nezvládl start z Ondřejníku

Divákům se tak otevře svět skřetů, zlobrů a elfů, který si zamilovaly miliony čtenářů po celém světě. Premiéry proběhnou zřejmě v září letošního roku, ačkoli původně se s jejich uvedením počítalo už před letními prázdninami. Představení jsou určena nejen menším divákům, ale milovníkům fantasy všech generací.

Nová scéna v suterénu

Druhá polovina roku bude pro Bajku velmi rušná. Po mnoha letech bude ukončena náročná rekonstrukce sklepního prostoru a loutky se tak konečně přestěhují z provizoria v prvním patře nad městskou knihovnou do vlastního, moderně vybaveného zázemí.

Proč vyrazit do Velkých Karlovic? Termální bazény
Roste zájem o letní dovolené, lidé dávají přednost delším pobytům a přírodě

Loutkoherci Těšínského divadla počítají také s účastní na oblíbeném českotěšínském festivalu Loutky dětem, který by se měl konat v září.

Probíhá také příprava zkoušek novinek příští sezony. „Malí i velcí se mohou těšit na Čapkovu Velkou policejní pohádku nebo na příběh O 3hlavém drakovi a 3 princeznách,“ přidává pozvánku do Těšínského divadla Lena Pešák, dramaturgyně Scény Bajka.