V této romantické filmové baladě plné písniček a melodií, od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost vytvořili hlavní role populární herci jako Pavel Kříž, Patrik Děrgel, vycházející hvězda evropské kinematogafie, polská herečka Michalina Olszańská, Maroš Kramár, Sara Sandeva, ale také Norbert Lichý a Martin Dejdar.

Ten ztvárnil stárnoucí hvězdu pop music Majkla Bosse. To byl také důvod k našemu rozhovoru.

Jak jste se cítil v roli stárnoucího rockera?

Co na to říct? Asi skvěle, trošku bych vás poopravil, protože nehraju rockera, ale naopak pohasinající hvězdu pop music.

Čtěte také: Věra Špinarová a Heidi Janků spolu: „Ostravská vlna" zasáhne celou republiku

Jaká byla podle vás atmosféra při natáčení?

Opravdu je to těžké hodnotit. Dnes je při natáčení úplně jiná atmosféra, než to bylo dřív. A to je znát všude, i když konkrétně v případě Muzzikantů se režisér a celý štáb hodně snažil, aby tomu tak nebylo.

Vím, že na Ostravsko pravidelně zejména pracovně často jezdíte. Jak se vám líbila příroda Těšínského Slezska a zdejší lidé, tedy prostředí, kde se film převážně natáčel?

Příroda je tam opravdu krásná. Ta rána v kopcích jsou nezapomenutelná - klid, ticho, pohoda. A lidé? Jsou v podstatě stejní jako všude jinde.

Pokud jde o vaši dosavadní filmografii máte široké herecké rozpětí. Jen namátkou Šakalí léta, Zdivočelá země, Učitel tance, Pánská jízda, Slunce, seno, erotika, Panství a mnohé další. Podle čeho si vybíráte, když přijde filmová nabídka podle scénáře, osobnosti režiséra či tematiky?

V první řadě podle scénáře, potom podle režiséra a pochopitelně podle kolegů, se kterými mám hrát.

Býváte někdy označován jako bavič. Jak na vás působí toto slovo?

Uboze. Baviči jsou v hospodách. A nic proti nim. Sám se rád nechám pobavit bavičem, ale herectví je myslím přece jenom profese, a ne zrovna jednoduchá.

Čtěte také: Narušená imaginace v Ostravě. Jane Neal pro Deník přiznává: Nejraději mám malbu

V minulosti jste si vyzkoušel i další profese, které souvisejí s filmem. V některých jste byl úspěšný, v jiných méně. Máte v této souvislosti ještě nějaký nesplněný sen?

Mým snem je co nejdéle pracovat a dělat věci, které mě baví.

Vím, že jste docela dobrý sportovec a všiml jsem si i při natáčení Muzzikantů, že se udržujete neustále v kondici cvičením. Ke kterým sportům tíhnete nejvíce?

Pro mě je číslo jedna hokej, potom tenis, lyžování, golf…

Jde podle vás život v showbyznysu optimálně sladit se soukromými rodinnými záležitostmi?

Samozřejmě že jde, ale musíte chtít a musíte mít skvělého partnera či partnerku.

Vaše aktuální práce? Co momentálně připravujete, natáčíte nebo chystáte v divadle, rozhlase či v televizi?

Momentálně jsem zcela pohlcen prací na třetí řadě televizní show Tvoje tvář má známý hlas.

Mohlo by vás zajímat: Předpremiéra v Heligonce: Muzzikanti jsou filmovou relaxací