Slavnostní večer se konal v Kulturním domě Leoše Janáčka v Havířově-Podlesí. Provázeli jím Jan Čenský a Maroš Kramár. Organizující Střední škola Havířov-Prostřední Suchá letos zvolila téma ČeskoSlovensko.

Desítka finalistek a jedna náhradnice byly vybrány ze 118 středoškolaček, a to na castinzích v Praze, Žilině, Brně a Havířově. Od dubna se účastnily intenzivních soustředění, spojených s fotografováním a natáčením videoklipů, které byly součástí středečního programu.

V něm mimo jiné vystoupili In Concerto, Vladimír Hron, Petr Bende, Valerie Kaňová, Sbor Permoník, Taneční skupina Radost a Impuls z Bohumína. Speciálním hostem byla Tereza Anna Mašková, aktuální vítězka Superstar. 

Lidé mohli dávat hlasy pro jednotlivé soutěžící také na stránkách soutěže missreneta.cz, kde jsou videa a fotogalerie. 

Veřejnosti se finalistky představily také v sobotním průvodu Havířova v květech. I ony byly ozdobeny profesionálně vytvořenými kyticemi. 

Havířov v květech 2018.
OBRAZEM: Havířov v květech v korzu vedl Masaryk a ukončili ho Nazareth

22členná porota se ve finále rozhodla vyhlásit Miss Reneta 2018 16letou Vendulu Plucnarovou, která v soutěži reprezentovala Střední školu služeb a podnikání v Ostravě. 

"Jsem opravdu překvapená. Vítězství jsem opravdu nečekala. Z darů mám velkou radost. Účast v soutěži jsem si užila a ještě se rozhodnu, zda se budu modelingu věnovat dále," řekla vítězka chvíli po korunovaci. 

1. Vicemiss byla vyhlášena 17letá Simona Urbanová z Orlové, která studuje Střední školu techniky a služeb v Karviné. 

"Vůbec nevím, jak mám reagovat. Je to krásné. Ceny jsou nádherné," popsala. 

2. Vicemiss se stala 18letá Anna Mlak, která studuje Ekonomicko-gastronomickou školu v polském Těšíně. 

"Účasti v soutěži si velice vážím. Dnešek bude jedním z nejvýznamnějších v mém životě, hezky jsem si ho užila. Všem, kteří mě podpořili, moc děkuji," řekla. 

Spokojen byl i šéf soutěže Libor Lenčo: "Z dosavadních ohlasů se dozvídám, že s letošním ročníkem panuje spokojenost, a to jsme velmi rádi. I já ho hodnotím jako úžasný ročník. Téma ČeskoSlovensko se povedlo." 

Poslední casting soutěže Miss Reneta 2018 se konal v neděli 25. 3. 2018 v havířovském Hotelu Rudolf.
VIDEO: Miss Reneta už zná letošní finalistky