Festival se koná od středy 23. května do pátku 1. června. Zahajovat ho bude koncert největších jazzových hvězd z Polska, Česka a Slovenska.

Na jevišti Divadla Adama Mickiewicze se setká trojice skvělých jazzmanů Leszek Możdżer (PL), Miroslav Vitouš (CZ) a Oskar Török (SK).

Na dvou hlavních scénách (Těšínské divadlo a Divadlo Adama Mickiewicze) se postupně divákům představí: Wroclawski Teatr Lalek s lyrickým představením pro celou rodinu Nebe – Peklo.

Staré divadlo z Krakova sehraje inscenaci Veselka, nevšední zážitek slibuje ztvárnění opusu Křižáci Henryka Sienkiewicze v podání gdaňského Divadla Miniatur.

Klasiku české literatury Maryšu bratří Mrštíků si diváci budou moci vychutnat v úspěšném podání brněnského HaDivadla, shakespearovské drama Král Lear přetavené do podoby rytmických zpěvů a tanců nabídne wroclavské Divadlo Pieśń Kozła, polská scéna Těšínského divadla nabídne festivalovému publiku hru Petra Zelenky Job Interviews, své diváky si jistě najde také rodinný dokument, v němž se stírá rozdíl mezi napsaným scénářem a skutečností DNA v podání Divadla Bolka Polívky a pražská Laterna Magika nabídne vizuálně uhrančivou hru Cube.

Také letos festival oživí veřejná prostranství obou Těšínů. Hrát se bude na náměstích. Hra poznaňského Teatru Biuro Podroźy Silence - Ticho v Troji je určena dospělému publiku, neboť reflektuje situaci obleženého města. Naopak dětskému publiku jsou určena představení Škaredé káčátko Bábkového divadla Žilina a O zbojníku Ondrášovi v podání loutkové scény Bajka Těšínského divadla.

O hudební linku přehlídky se letos postarají dva koncerty. Energetickou hudební nálož slibuje vystoupení rebelující krakovské kapely Hańba!

Ilustrační foto.
Malí umělci budou rozdávat radost z umění
Upcyklování je metoda, která zachrání před vyhozením mnohé staré oblečení, chrání přírodu, šetří kapsu a dává prostor i kreativitě.
Staré "hadry" do koše nepatří, upcykling je udělá opět šik