Během tříhodinové cesty jsme také stihli zazpívat našemu vstřícnému panu řidiči, který zrovna slavil své narozeniny. Aby toho nebylo málo, i počasí nám přálo a dobrá nálada tak neopadala.

První zastávka - Kapitol, jakožto místo schůzí Sněmovny reprezentantů a Senátu. Monumentální stavba nás opravdu ohromila, a tak jsme se rozhodli využít tuto jedinečnou příležitost a samozřejmě si i zde zazpívat. Naše vystoupení i tentokráte sklidilo potlesk.
Kvůli bílému nátěru se někteří mylně domnívali, že se jedná o Bílý dům:-).

Ovšem po patnáctiminutové uvítací projekci už nemohlo být pochyb - opravdu se nejedná o byt Baracka Husseina Obamy. Nicméně celý interiér nás opravdu nadchnul. S přívětivou a zábavou paní průvodkyní jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací a vyzkoušeli i bizarní akustiku v jedné ze síní, která dříve přiváděla státníky k šílenství.

Poté jsme přemístili na Arlingtonský hřbitov, který je věnován válečným obětem a pochována je tam i část rodiny Kennedyových. Poté jsme se konečně dočkali: čekal nás Bílý dům. V porovnání s původní záměnou za Kapitol nám připadal tento pohled poněkud úsměvný, už jen kvůli rozdílným rozměrům. Bohužel se nikomu nepodařilo zahlédnout v okně ani Michelle Obamovou, natož samotného prezidenta Spojených států amerických.

Ano, přejídáme se jako Američani

Jak lépe zakončit typický permoníkovský den, než jídlem. Pro některé se návštěva restaurace ve formě "all you can eat" (všechno, co zvládneš sníst) zvrhla na testování svého žaludku, který z původního 1 až 2 litrů objemu, u některých snesl až dvojnásobné hodnoty. Žebírka, muffiny, stehýnka, nugetky, zelenina, zákusky, zmrzlina, cukrová vata, brambory, limonády, hranolky, ovoce v čokoládě, pizza, oříšky, vařená kukuřice… Už víme, proč jsou Američané tak velkými vlastenci. A když říkáme velkými, tak doslovně. Do hotelových postelí pak uléháme s plnými žaludky.

V pátek nás čeká dlouhá cesta k Niagarským vodopádům, ale hrozně se těšíme.

Zlaté Permonice přejí rychlou oblevu, děkují moc za krásné gratulace a těší se na české jídlo. :-)

Markéta Mamicova a Petra Nadudváriova