Deník přinášíme jejich bezprostřední zážitky a postřehy z pobytu za oceánem.

Den první: New York jako na dlani

Po namáhavé celodenní cestě je za námi první den ve městě, kde se Vaše sny stávají skutečností, v New Yorku. Město, kterému se přezdívá „Velké jabko" si pro nás připravilo slunečné počasí, naplněné žlutými taxíky a pestrými davy spěchajících turistů. Přestože jsme při cestě „omládli" o celých 5 hodin, stihli jsme se tomu rychle přizpůsobit.

Avšak i během nachozených kilometrů po středním Manhattanu jsme si stihly zazpívat před městskou knihovnou, kde nás s nadšením poslouchali kolemjdoucí. Den jsme zakončili až v 86. patře na jedné z nejznámějších budov světa - Empire State Building, kde se natáčelo mnoho romantických scén z amerických filmů.

Ode dneška však víme, že rychlé vyběhnutí vyběhnutí na samotný vrchol předchází dvě hodiny čekání v nekonečných frontách a spousta přísných osobních prohlídek. Náš cíl vidět New York na dlani však opravdu stál za to.

Zpěvačky z koncertního sboru Permoník v New Yorku

Den druhý: muzikál na Broadwayi

Za krásného počasí, uprostřed desetimilionového města jsme i dnes prozkoumávaly další zajímavá místa na své cestě do slavné Carnegie Hall. A také dnes jsme si během toulek po Wall street, Ground zero a Brooklynském mostě stihli zazpívat, a to dokonce přímo před městskou radnicí, kde jsme měli nemalé publikum, které i bez pochopení textu českých písní se zájmem poslouchalo.

Na samotném jihu Manhattanu jsme viděli v dálce chloubu Ameriky - Sochu svobody, která však byla na svém ostrově jen nepatrným bodem uprostřed řeky Hudson.

A jak jinak typicky zakončit americký den, než zpěvem. Tentokrát jsme však byli my publikem, při výjimečném zážitku na nezapomenutelné Broadwayi. Díky téměř tříhodinovému muzikálu s názvem "Nice work if you can get it", jsme poté mohli usoudit, že máme stále co zlepšovat. Nezbývá tedy, než si šetřit síly, odolávat nakupovací mánii a připravovat se na zahajovací koncert, který nás v pondělí čeká.


Pozdravy posílají Markéta Mamicová a Petra Nádudvariová,
členky Koncertního sboru Permoník.

Související článek: Permoník odcestoval do USA na soutěž ženských sborů