Zpěvačka Marie Rottrová, které Jaroslav Wykrent složil nebo otextoval nejznámější skladby jako Lásko, Řeka lásky, Skořápky ořechů nebo To nic odchod svého dobrého přítele, se kterým léta spolupracovala, nese těžce.

„Byl to pro mě šok, tu smutnou zprávu jsme s manželem, který měl Jardu Wykrenta taky moc rád, museli o víkendu doslova rozchodit na vycházkách. Jarda navíc zemřel ve stejný den jako zakladatel kapely Flamingo Richard Kovalčík, který odešel do hudebního nebe mnohem dříve a v pouhých 38 letech,“ řekla pro Přerovský deník Marie Rottrová.

Přerovský skladatel a hudebník Jaroslav Wykrent
Přerované uctí Jaroslava Wykrenta v "měšťáku", pohřeb bude v rodinném kruhu

Podle ní slavila obrovský úspěch hned první písnička, kterou pro ni Jaroslav Wykrent složil.

„Byla to skladba Lásko a získala cenu časopisu Mladý svět. Je to v podstatě cena pro Jardu Wykrenta, od té doby se datovala naše hudební spolupráce. Následovala spousta dalších hitů - Řeka lásky, Skořápky ořechů, To nic, Střapatá nohatá. Velmi dobře mě znal, a když psal písničky, bylo to, jako kdyby je psal pro sebe. I teď, když je zpívám na koncertech, slaví u posluchačů obrovský úspěch. Jezdil se mnou na koncerty jako host a vždycky publikum strašně dobře bavil a strhl na svou stranu. Dělal skvělé písničky se skvělými texty,“ dodala Marie Rottrová.

Marie Rottrová - Lásko…

Zdroj: Youtube

Zpěvačka se s Wykrentem znala dlouhých 51 let. Byli velmi dobří přátelé a rodiny se navštěvovaly.

„Byl to můj velice dobrý kamarád. Jednou v létě jsem odletěla na dovolenou, a tak jsem Jardu poprosila, jestli by mi s manželkou pohlídali pejska. A tak bydleli u mě a hlídali mého pejska. Když jsme měli koncerty v Praze, spávali u mě i s manželkou doma,“ vzpomněla.

Jaroslav Wykrent byl v minulosti hostem koncertů Pavla Nováka na Štědrý den, které se konaly na Masarykově náměstí v Přerově
Velký člověk, rozdával se.. Pavel Novák ml. vzpomíná na Jaroslava Wykrenta

Před mnoha lety také společně vystupovali na Ukrajině.

„Když se dnes dívám v televizi na záběry z měst, kde se právě válčí, tak všude jsme byli. Hráli jsme v Charkově, ale i Kyjevě a dokonce na Krymu. Jezdili jsme společně také do Polska,“ zmínila Marie Rottrová.

Podle ní s námi zůstanou alespoň písničky Jaroslava Wykrenta, které jsou nesmrtelné.

Na skvělého hudebníka vzpomíná i baskytarista skupiny Buty Petr Vavřík, který stál jako producent u zrodu jeho posledního CD Už to prostě není ono.

„Odešla další veliká osobnost Přerova. Odešel skvělý člověk a parťák. Odešel Pan textař a muzikant. Jsem rád, že jsem s Jardou mohl spolupracovat na jeho posledním albu. Byl to vynikající profesionál, jako většina muzikantů jeho generace. Ať je mu v muzikantském nebi dobře,“ uzavřel.