Poté si přítomní mohou vyslechnout legendu o založení města, samozřejmě v přítomnosti tří bratrů nakoních, které představují zakladatele města.

Dnešek i sobota budou v Českém Těšíně plné hudby, sportu a tance. Ještě před setkáním na mostě se na náměstí ČSA představí taneční orchestr ZUŠ P. Kalety a po nich soubor písní a tanců PZKO Olza. Děti mohou navštívit historické městečko.

V 18 hodin se na náměstí rozjede hudební kolotoč v podání kapel Monkey Business, Mirai a No Name. V sobotu se opět na náměstí ČSA představí Valerie Kaňová, vítězka pěvecké soutěže Olza music show a v podvečer pak kapely Red Hot Chilli revival, Skyline, zpěvačka Dara Rollins a skupina Desmond.

Neděle podvečer bude patřit mladé třinecké kapele Noemiracles, která mixuje pop, alternativu, soul, jazz i britpop do vlastního osobitého zvuku.

KARVINÁ: VESELÝ VLÁČEK A PLNO HUDBY

Tradiční a osvědčený program nabízí také Dny Karviné. Scény jsou tři na Masarykově náměstí, v areálu letního kina, na prostranství před restaurací Oáza. Zábava pro děti i dospělé je na programu zítra dopoledne na prostranství před restaurací Praha.

Masarykovo náměstí ovládne už dnes odpoledne Silesian Dixie band, po nich Josef Náhlovský. Program pro děti tvoří To nejlepší z Jinálkova, představí se Karvinští talenti 2016, kapela Voilà a Bára Zemanová s kapelou. Závěr pátečního večera obstará efektní ohňová show a diskotéka s laser show. Scéna v reálu letního kina nabídne od 16 hodin kapely No Distance Paradise, Slza, Tublatanka a Monkey Business.

V sobotu dopoledne se mohou děti i dospělí svézt historickým parním vláčkem. Na Masarykově náměstí je na odpoledne přichystán program pro děti, po něm pak postupně prostranství rozezní kapela Boršičanka, Eva Matějovská, a skupiny One Spirit a Marow. V areálu letního kina se od 15 hodin postupně předvede Májovák, Kofe-In, The Prostitutes, kapela Jelen a Inekafe.

FOLK A COUNTRY U OÁZY

U restaurace Oáza proběhne od 15 hodin finále soutěže 21. ročníku soutěže Moravský vrabec. Hosty večera budou Pavel Dobeš, Tomáš Kotrba a G-Runs ´n´ Roses. Chvilku po 22. hodině začíná na prostranství pod zámkem ohňostroj. (toj)