„Od obyčejné holky mě odlišuje vlastně jen to, že mám na hlavě občas korunku. Jinak nejsem pyšná, rozmazlená ani marnivá,“ usmívá se sympatická herečka o přestávce mezi natáčením u stromů v parku.

Pod těmi ještě před chvílí několikrát projížděl kočár, kde seděla její filmová matka a královna Kateřina Brožová, a otec a král Miroslav Šimůnek. Královská dcera během záběru přichází ke kočáru s kyticí lučního kvítí a říká…, ale raději si počkejme na celou pohádku, premiéru má mít ještě letos v říjnu.

„Je to moje první role princezny a první role ve filmu a nemohlo to dopadnout lépe. Tady ve štábu jsou všichni moc milí, pomáhají mi a mám jejich podporu,“ pochvaluje si Zuzana Žáková atmosféru při natáčení.

Jak dodává, role princezny je sice snem každé malé holky, skutečnou princeznou by ale asi být nechtěla. „Člověk má kolem sebe pořád nějaké lidi, kteří na něj dohlížejí a říkají, jak se má chovat a co má dělat. Takže by mi asi chybělo především soukromí,“ dodává herecká naděje českého filmu.

Nová mezinárodní pohádka vznikla na motivy knihy Dušana Rapoše a Petra Šišky, jednu z hlavních rolí hraje dráček-vypravěč Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a ta druhá slovensky.

Filmaři natáčejí v těchto dnech na Zámku Fryštát česko-slovenskou pohádku Když draka bolí hlava. Hraje v ní několik známých herců a hvězd českého showbyznysu.
VIDEO: Kateřina Brožová a Miroslav Šimůnek se kryli před větvemi v parku