„Tuto výstavu nám k zapůjčení doporučil jeden z náměstků hejtmana," prozradil o plánování akce vedoucí výstavní činnosti při MKS Havířov Zdeněk Heiser. „Na výstavě je k vidění práce Davida Majera z ostravského muzea, který je autorem této expozice. Zejména pak fotek, mapující jednotlivé územní části Hedvábné stezky," dodal k původu a autorovi.

Polovina výstavy, ta která mapuje Peking, je v anglickém jazyce. Toto však Heiser vysvětluje. „Bylo to strašně narychlo. Měly zde být k vidění i akvarely akademické malířky Mrázkové, která překreslovala fotky Majera, ovšem z toho nakonec sešlo. Přitom v Ostravě byly součástí expozice, avšak před přesunutím zde, je potřebovala sama," krčil rameny. „Navíc na vernisáž nemohl přijet ani autor, ale uděláme vše pro to, abychom během trvání výstavy jej zde měli alespoň na besedu," slíbil nakonec Zdeněk Heiser.

Výstava je k vidění ve výstavní síni v rámci KD Leoše Janáčka ve všední dny mezi 12–18 hod., o víkendu mezi 14–18 hod. Návštěvníci mohou výstavu zhlédnout až do 1. listopadu.