Vše se přitom dělo při dodržování pravidel, které stanovili zakladatelé plesu. Parket do půlnoci ovládly ženy. Až na jednu výjimku je pouze dámská volenka. Porušení této tradice se trestá. Velkým lákadlem, a to bez rozdílu věku byl jako vždy zvon zavěšený pod stropem sálu. Pokud se pod ním ocitne tančící pár a zvon na ně z vůle zvoníka spadne, povinností partnerky v tomto diskrétním prostředí je políbit partnera. Líbání nesmí trvat více než dvě minuty. A takových zvláštností je plno.

Dámy také volily Lva salonu. Letošním se stal Marek Calábek. V rámci doprovodního programu velký úspěch sklidil taneční pár Eliška Koštovalová a David Herman z třineckého TK Elán. Tradiční vystoupení chlapů se tentokrát lišilo od předchozích ročníků. Nastoupila o 20 let mladší generace a jejich průměrná váha byla o čtyřicet kilo nižší, než formace z minulého roku. K tanci a poslechu jako obvykle hrála skupina Mr. Baby. Nechyběla ani bohatá tombola. Ples moderovala a parket pořádně roztančila Ewa Troszok.

Historie Babského bálu se datuje k roku 1928. Premiéra byla v Dolních Datyních v hostinci Andrzeja Kolorze. V současné době se koná v Domě PZKO v Havířově-Bludovicích. Pořadatelem je Stanislav Kolorz s rodinou a svými přáteli.

Zdroj: Deník/Josef Pintér
Restaurace. Ilustrační snímek.
Polední menu jsou stále v oblibě, poobědvat je možné i do stovky
Vítání občánků v Havířově, 24. února 2019
OBRAZEM: Vítání občánků Havířova