Když v v květnu roku 2019 zavítala do Ostravy, přiznala, že už ani zpovzdáli nestačí sledovat všechny proměny svého rodného města, ale těšila se, Ostravy

V případě pozvání na festival Ostravský kompot, kde vystoupila jako hlavní hvězda, ji zaujalo právě slovo kompot: "Znám ho z dětství a připomíná mi nedělní obědy u nás doma v Petřkovicích. Ostravský kompot navíc nebyl jen dalším z řady rodinných festivalů. Byl vytvořen výhradně a jen pro Ostraváky. Je to festival, který kromě hudby a divadla představil Ostravu i přes dobroty, které v ní vznikají, a ukázal i šikovnost jejích obyvatel. Ukázal severomoravskou metropoli v tom nejlepším slova smyslu, a plně tak vystihl mentalitu jejích obyvatel. Byla to krásná a moc dobře připravená oslava Ostravy a lidí, kteří v ní žijí, tvoří a zpříjemňují každodenní život sobě i ostatním," řekla tehdy v krátkém rozhovoru.

Na otázku zdali má nějaký recept na optimismus, který jako by se v dnešní společnosti mezi lidmi tak trochu vytrácel, tehdy odpověděla zcela jednoduše: "Ano, nestýkat se s lidmi, kteří vás štvou."