Hudebními protagonisty večera se stanou ostravská rodačka, sopranistka Pavla Flámová a australský varhaník David Blunden.

Zatímco Pavla Flámová postupně absolvovala Janáčkovu konzervatoř v Ostravě, kde studovala ve třídě pedagožky Evy Dřízgové-Jirušové, a později vystudovala Právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně, David Blunden studoval nejenom v Austrálii, ale také v Evropě.

Oba umělci se potkali už před několika lety. Touha po vzdělání v oblasti staré hudby u Pavly Flámové rostla a přivedla ji k dalšímu studium v zahraničí. V roce 2013 byla přijata ke studiu na světově známou a vyhledávanou Scholu Cantorum Basiliensis ve švýcarské Basileji, kde se mohla plně věnovat dílům barokních mistrů, ale i odlišnostem všech stylových epoch. A právě tam začala také studovat u vynikajícího cembalisty Davida Blundena.

Na svém festivalovém koncertu v Havířově si pro posluchače připravili velmi atraktivní program, v němž nebudou chybět díla J. S. Bacha, G. F. Händla, W. A. Mozarta, F. Schuberta a dalších autorů.

„Oba umělce znám, mají za sebou už řadu zajímavých vystoupení, takže posluchači se mají na co těšit,“ uvedla spoluzakladatelka festivalu Vox Organi, úspěšná varhanice, cembalistka a také skladatelka Kateřina Chroboková.