Již od června mohou lidé navštívit v orlovském domě kultury interaktivní výstavu Jak se rodí večerníčky. Výstava se nachází ve zdejší galerii a každý návštěvník si může vyzkoušet vysílání v televizním studiu, lehkou animaci kreslených postaviček nebo loutek.

Děti si mohou zahrát pexeso s pohádkovými postavičkami nebo si vyrobit večerníčkovou čepici. Výstava je veřejnosti otevřena po celé prázdniny od pondělí do pátku vždy od 9 do 16 hodin. Vstup je zdarma.

Městská knihovna v Orlové připravila výstavu ilustrací ke knize Spolkla mě knihovna, kterou je možné navštívit až do 28. srpna vždy v pondělí a úterý a poté také ve čtvrtek a v pátek od 8 do 17 hodin. Výstava se nachází v minigalerii na schodišti a také ve studovně.

Ilustrační foto.
Ženy v akci. Keramická díla ozdobila školní zahradu

Oddělení pro děti a mládež orlovské knihovny také nabízí úterní a čtvrteční Půlhodinku s pohádkou, a to vždy od 10 hodin dopoledne.

Půlhodinku s pohádkou nahradí v týdnu od 16. do 20. července Prázdninový týden v knihovně. Děti se mohou těšit na zábavné dopoledne plné her a smíchu. Program je vhodný pro děti od 8 let nebo pro menší děti za doprovodu rodičů a začíná vždy v 10 hodin. Vstup je zdarma.

Ilustrační foto
Saunový svět i pivní lázně

Atmosféru letního kina mohou lidé nasávat během tzv. Pohádkových čtvrtků. Každý týden se mohou malí diváci těšit na jinou pohádku od jiného divadla či agentury. Vstup je volný a program probíhá až do konce září vždy od 17 hodin.

Orlovská nemocnice.
Budoucnost nemocnice na orlovském zastupitelstvu