V postupových kolech se na koncertech v Jazz clubu v havířově a klubu Hard cafe v Karviné utkávají vždy tři kapely. Další kola proběhnou už ve čtvrtek a vstup do obou klubů je tradičně zdarma. V Karviné vystoupí české rockové kapely Uchovejte v Temnu a No Worries a polská parta Hurrockaine, v Havířově v poprockovém duchu české skupiny Filip Zangi & Purpur, Víčko a slovenští Vertigo BAF.

Pro letošní ročník přesto připravili pořadatelé alespoň jeden netradiční krok. „Na konci každého kola nedáváme ceny vítězům, ale poraženým. Vítěz kola totiž vždy postupuje do dalších bojů a má tak šanci na zisk ještě atraktivnějších cen. Proto letos oceňujeme a děkujeme tak těm, které už v letošním ročníku neuvidíme,“ vysvětluje ředitel soutěže Marek Slonina z Viking Agency.

Postupně se v Líhni 2018 vždy v každém kole představují tři kapely, z nichž odborná porota vybírá jednoho postupujícího. Čtyři nejlepší se pak po úspěchu v semifinále utkají o hlavní ceny v hodnotě přes 100 tisíc korun ve Velkém finále 2. června.

Mezinárodní soutěž amatérských hudebníků Líheň, ve čtvrtek 8. března odstartovala.
OBRAZEM: Soutěž amatérských kapel Líheň odstartovala