"Všechno to, co se teď kolem nás děje, je smutné. Třeba tímto novým videoklipem potěším a přivedu na jiné myšlenky všechny, kteří si jej pustí. Věřím, že se všechno brzy zlepší a naše životy se vrátí zase do normálu. A proč zrovna Caruso? Mám ráda Laru Fabian, má krásný sametový hlas plný emocí. Její verze Carusa jen s klavírem se mi líbí nejvíc a mám k ní nejblíž. Zpívá se v ní o lásce, o ztrátě, o moři, před rokem mi umřel tatínek, chtěla bych mu tuto písničku věnovat. Vím, že by byl na mě pyšný. Moc mi chybí," říká mladá zpěvačka. 

Procházka se psem. Ilustrační foto.
Psi v Havířově už nemusí mít při procházce nutně náhubek

Hudba a zpěv provází Valerii Kaňovou, která si zvolila umělecké jméno Vali Angel, odmalička. Od čtyř let hraje na klavír, o rok později začala se zpěvem, později se naučila hrát na keyboard a dokonce ukulele. Do toho od mala závodně tančí latinsko-americké formace, doma má několik titulů Mistra republiky se svou taneční skupinou Maniak Dance. 

Podívejte se na klip Vali Angel Caruso

Zdroj: Youtube

Možná si řeknete, že už je těch aktivit dost dost. A přece ne. Valériinou velkou zálibou jsou jazyky. Studuje anglické gymnázium 1st International School of Ostrava a vedle angličtiny ovládá už poměrně slušně i italštinu. Proto ten zmíněný klip k písni Caruso.

Zpěvu by se Vali Angel chtěla věnovat profesionálně. A hodně pro to dělá. Například bere hodiny na ostravské konzervatoři. Kvůli (nebo díky) koronaviru a zrušení všech akcí mohla v uplynulých týdnech pracovat na své nové vlastní písničce, kterou pro ni napsal Petr Harazin z havířovské skupiny Nebe, a která má pracovní název První pusa. A taky se díky té spoustě volného času snaží skládat si písničky sama.

Má nějaké pěvecké vzory nebo oblíbence? "Úplně nejvíc oblíbeného ani nemám, od každého si vybírám jednu, dvě písničky, které mě nejvíc baví. Pokud mám ale říct nějaká jména, tak z českých mě nejvíc baví Mikolas Josef, který má největší úspěch v zahraničí, Ewa Farna a Dara Rolins. Ze zahraničních mám nejvíc ráda Taylor Swift a Selenu Gomez," říká Vali Angel, jejíž umělecké jméno vzniklo po rozpadu hudební trojice Three Angels (Tři andílci). 

Karviná ocenila 10 osobností, které se ve  městě podílejí na rozvíjení kulturní činnosti.
OBRAZEM: Karviná ocenila osobnosti kultury

Zrušené akce už Vali oplakala, a dívá se dopředu. "Těším se na prázdniny," přiznává. "Hned na začátku mě čeká semifinále celonárodní soutěže Dívka roku, pak nějaká brigáda, dovolená na kolech v Česku. A Od září mám už naplánovaná vystoupení, na která se moc a moc těším," říká s úsměvem a nadějí, že konečně zase bude líp.

Netají se tím , že jí v uplynulých týdnech nejvíc ze všeho chyběla škola a spolužáci. "Myslím, že nejsem sama, kdo si uvědomil, že moct chodit normálně do školy, zajít si do kina, jít na koncert nebo do restaurace už nikdy nebudeme brát jako úplnou samozřejmost a budeme si všeho víc vážit," říká mladá zpěvačka.