Když hygiena zpřísnila režim stejně tvrdě v ohniscích nákazy na Karvinsku i na Krnovsku s jediným nakaženým pacientem, žádali starostové zdůvodnění. Napjatě sledovali tiskovou konferenci, kde ředitelka KHS Ostrava Pavla Svrčinová stála vedle ministra zdravotnictví, který ji před pár dny vyzval k rezignaci.

Schválně kdo z vás v následující citaci pozná předěl, kde končí vymyšlené vtipy o Bruntálu ze sitcomu Comeback, a kde začíná mluvit krajská hygienička na reálné tiskové konferenci: „Chřipka na Bruntálsku není brána jako nemoc, ale jako změkčilost. Jako nemoc se uznává průstřel nebo zlomenina. Bruntálsko je spíše horský region. Otázkou je, jestli jsou tam lidé zvyklí hned chodit k lékaři, když mají nějaké potíže. Ti horalé jsou na tom trošku jinak než my.“

Měření teploty v Řecku. Ilustrační snímek
Řecko zpřísnilo pravidla pro turisty. Češi budou muset předložit test na covid

Oproti tvrdým horalům z Bruntálska, kteří veškeré nemoci ignorují, jsou horníci z Karvinska slečinky, které běhají k doktorovi s každým kýchnutím. To zní logicky. Proto bylo na Karvinsku tak moc pozitivně testovaných a na Bruntálsku téměř nikdo.

Teď už jen stejně fundovaně vysvětlit, proč hygienici týden po zavedení drakonických opatření ve statistikách Moravskoslezského kraje 2630 infikovaných seškrtali na 851 případů koronaviru. Věříte teď víc statistikám z Ostravy nebo z Číny?

Strážník. /Ilustrační foto
Zkušenosti strážníka s koronavirem: Systém selhal, spolehni se sám na sebe