Zpráva je to o to radostnější, že právě točené plzeňské pivo loni na podzim zdražilo, a když už tedy milovníci zlatavého moku zůstanou i přes vyšší cenu věrni této značce, která už tak patří k nejdražším v zemi, měli za ty peníze dostat to nejlepší. A jak to vypadá, řada hospodských v Čechách, na Moravě i ve Slezsku to pochopila a v jejich podniku jde cena piva ruku v ruce s kvalitou, nebo chcete-li chuťovým zážitkem.

Pokud bych měl vyjádřit radost nad výše popsaným stavem, napadá mě hláška z filmu Vesničko má středisková, kterou pronese venkovský lékař v podání Rudolfa Hrušínského poté, co mu Marián Labuda (řidič Karel Pávek) přitakal, že už i on si všiml, že tamní dívky v létě nenosí podprsenky. „Já jsem rád, že už to dorazilo i k nám na venkov,“ povzdechne si zasněně Rudolf Hrušínský. Dodávám tedy, že je bezesporu dobře, že i „na venkově“ se podává pivo tak, jak má.

Majitel restaurace Chachar Lukáš Rychlý (vpravo) s oceněním od obchodního sládka Plzeňského prazdroje Romana Šolce.
I místní hospodští umí dobře čepovat pivo