K zásahu byly okamžitě povolány záchranné složky. Silnice byla uzavřena do 23. hodiny a policie veškerou dopravu odkláněla na objízdné trasy. 

"Nehoda nám byla oznámena chvíli před půl devátou večer s tím, že se stala v místě poblíž místního kostela. Čtyřiatřicetileté řidič Kia Carnival nepřizpůsobil jízdu svým schopnostem a vlastnostem vozidla. Nejdříve sjel s vozidlem na pravou krajnici a poté strhl řízení vlevo. Smykem se dostal do protisměru, vyjel mimo silnici a narazil do oplocení rodinného domu, sloupu veřejného osvětlení a zaparkovaného osobního vozidla Suzuki Liana. V převráceném voze cestovali dva lidé. Oba utrpěli těžká zranění a oba byli převezeni do ostravské fakultní nemocnice. Třicetiletý spolujezdec zemřel v noci v nemocnici," řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

"Zasahující lékař na místě nehody ošetřoval dva pacienty. První z nich, muž ve věku třicet čtyři let zůstal po nehodě zaklíněn v automobilu. Po nehodě byl chvíli v bezvědomí, ale při ošetřování se zasahujícími záchranáři komunikoval. Záchranáři zraněnému muži ošetřili povrchová zranění, zajistili nitrožilní vstup a podali nezbytné léky. Jeho zdravotní stav lékař předběžně stanovil jako středně závažný. Druhý pacient, muž ve věku třicet let, zůstal po nehodě také zaklíněn ve vraku havarovaného vozu. Při nehodě utrpěl povrchové poranění v oblasti hlavy a vážná poranění obou dolních končetin. Záchranáři také tomuto zraněnému muži ošetřili poranění, které při nehodě utrpěl. Zajistili nitrožilní vstup, zahájili podávání léků a připravili jej pro bezpečný transport do nemocnice. Zdravotní stav druhého z mužů lékař předběžně označil za vysoce závažný. Oba pacienty následně posádky záchranné služby přepravili na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Ostravě," informoval mluvčí krajské záchranné služby Ladislav Lang.

Vozidlo muselo zůstat na místě, jeho vyproštěním hrozil pád sloupu veřejného osvětlení na rodinný dům. Vyproštěno bylo až v pátek dopoledne. Protože sloup byl zaražen doprostřed vozidla, museli hasiči nejdříve jeřábem odstranit právě sloup. Teprve potom mohl být odtažen vrak.