Nehoda se stala letos v pátek 20. ledna. Krátce před 11. hodinou se v křižovatce ulic Dělnická, Mánesova a U Stromovky střetla sanitka s osobním automobilem.

Deník o této nehodě, ale i dalších nehodách záchranářů ve stejné křižovatce, informoval v článku: Dva zranění chodci po střetu auta se sanitkou

Zbrusu nový sanitní vůz havířovské záchranné služby vjížděl do křižovatky ve směru od nemocnice do centra s puštěným světelným i zvukovým výstražným zařízením. Kvůli autům stojícím na červeno před semaforem volil řidič sanitky cestu do křižovatky protisměrem. V křižovatce však sanitka čelně narazila do boku právě projíždějícího vozidla, které jelo zleva z Mánesovy ulice. Po nárazu auto najelo na chodník, kde srazilo dva chodce čekající u přechodu na zelenou. Zatímco posádky vozidel vyvázly bez zranění, hůře na tom byli oba chodci. Jeden utrpěl středně vážná, druhá vážná zranění.

Rekonstrukce se bude konat ve stejné době, v jaké se nehoda stala, Začne tedy už po 10. hodině. V době vyšetřování bude doprava uzavřena, protože policisté budou muset do křižovatky nainstalovat vozidla tak, jak byla v době nehody.

Navození situace může pomoci v upřesnění celého nehodového děje. Na detaily si mohou vzpomenout všichni účastníci i svědci, kteří se v místě v té době pohybovali. Vyšetřování má odhalit míru zavinění ze strany řidičů.