K incidentu došlo v sobotu odpoledne v ulicích Jurije Gagarina a Rodinná. Svědci popsali, jak se řidiči navzájem naháněli. „Oba jeli jako šílenci. Tady v ulici pak audi narazilo do zdi a prorazilo si olejovou vanu. Jeho řidič přesto pokračoval v jízdě a to druhé auto vytlačil ven z cesty na louku.

Když přijeli na místo strážníci a posléze i policisté, byl jim k dispozici jen řidič sportovního vozu Hyundai. Šoférovi audi se i přes značné poškození auta podařilo z místa ujet. Bez oleje však příliš daleko jet nemohl. Svědci ho viděli stát o několik metrů dále, kde zůstal zřejmě kvůli přehřátému motoru. Po chvíli však odjel neznámo kam.

Řidič hyundaie tvrdil, že druhého řidiče vůbec nezná a netuší, proč na něj útočil. „On se mě snažil zastavit. Několikrát mi zablokoval cestu. Já se snažil mu ujet," popisoval policistovi a ukazoval místa, kudy ulicí projížděli a kde auta do sebe narážela.

Jeho verzi, že druhého řidiče nezná, však policisté od samého počátku brali s velkou rezervou. Bezprostředně po nehodě se totiž objevila verze, kdy měl řidič audi pronásledovat druhého řidiče kvůli nevyřízeným finančním záležitostem.

Policie už verzi o vymáhání dluhu potvrdila

„Policisté už znají okolnosti incidentu. Oba řidiče se znají a jejich spor se týkal peněz. Sedmatřicetiletý řidič Audi A6 kolem 17. hodiny v ulici J. Gagarina hyundai řízený jednatřicetiletým mužem nejdříve dvakrát předjel a snažil se ho zastavit. Pak do jeho vozidla narazil zezadu a v prostoru křižovaky s Rodinnou ulicí ho vytlačil ze silnice. Z místa následně ujel. Policisté případ vyšetřují pro podezření z vydírání, pokusu ublížení na zdraví a poškozování cizí věci," řekl policejní mluvčí Jaroslav Kus.

Škoda nevznikla jen na obou vozidlech, ale také na zdi, kterou audi prorazilo. Olej znečistil několik míst a v dešti se znečištění rozšířilo po celé délce ulice. Kvůli bezpečnosti, když projíždějící vozidla v zatáčce smykovala, strážníci celý úsek uzavřeli. Louže oleje zajistili posypem hasiči, ulici pak vyčistil čisticí vůz. Kvůli možnému zasažení povrchových vod byla na místo přivolána také pracovnice odboru životního prostředí havířovského magistrátu.