Ten před dvěma lety narazil v Dolní Lutyni se svým vozem Land Rover do felicie, kterou řídila pětapadesátiletá žena. Tu začal ve vysoké rychlosti předjíždět zleva, přestože se řidička snažila odbočit vlevo.

Žena skončila v nemocnici s vážními zraněními, ze kterých se léčila dlouhou dobu, přišla o zaměstnání a skončila v invalidním důchodu. Soud tehdy agresivního řidiče, který jel v úseku, kde je povolena sedmdesátka, minimálně 95 kilometrů v hodině, odsoudil podmíněně na rok s tříletým odkladem a zakázal mu řízení motorových vozidel na tři roky.

Původní rozsudek nicméně dával jistou spoluvinu také řidičce felicie. Nicméně krajský soud vrátil případ zpět k projednání, protože se objevil svědek, který nehodu viděl.

Byl vypracován nový znalecký posudek, přičemž sám znalec potvrdil před soudem, že ke střetu vůbec nemuselo dojít. „Pokud by řidič vozu Land Rover při své rychlosti 95 kilometrů v hodině intenzivně brzdil nebo pokud by jel sedmdesátkou a nebrzdil by, tak by k nehodě nedošlo," sdělil znalec.

Před soudem promluvil také manžel poškozené, kterého soudce požádal, zda by nepopsal, jak z jeho laického pohledu vypadá zdravotní stav jeho ženy. „Manželka chodí pořád o berličce, pravou ruku pořádně nezvedne ani v ní nic neudrží. Navíc má problémy s krátkodobou pamětí. Začne něco dělat a pak to nedokončí, protože to zapomene," popsal muž.

Přísnější trest pro Soukupa požadoval také státní zástupce se zmocněncem poškozené, kteří konstatovali, že obžalovaný nerespektoval, že na felicii svítil levý blinkr, a jeho způsob jízdy byl riskantní.

Soudce nakonec vynesl přísnější rozsudek, kdy obžalovaného odsoudil na 18 měsíců podmíněně se zkušební dobou tří let. Kromě toho mu zakázal řízení motorových vozidel na čtyři a půl roku.

Soukupovi také přitížilo to, že od této nehody mu policisté dvakrát naměřili v obci rychlost 81 kilometrů v hodině, a dokonce přišel na několik týdnů o řidičský průkaz.

„Zaráží mě, že i přes tuto zkušenost obžalovaný opětovně řídil takto rychle v obci. V jeho případě by se dala použít slova o pirátu silnic," vyjádřil se k Soukupovi soudce Kamil Babušek. Soukup se na místě odvolal, takže případ bude projednávat Krajský soud v Ostravě.