Neštěstí se stalo po 18. hodině v úseku poblíž Hrabinské přehrady. Na místo okamžitě po nahlášení vyjela záchranka. Její posádka však už nemohla sražené ženě pomoci. Těžkým zraněním na místě podlehla.

"V okamžiku, kdy dorazili záchranáři, byla postižená žena neznámé totožnosti v bezvědomí, nejevila žádné známky života. První pomoc pacientce poskytovali svědkové přítomní na místě události. V zahájených oživovacích pokusech následně pokračovala posádka záchranné služby, a to za použití přístrojové techniky a farmak. Zasahující lékař zjistil, že chodkyně utrpěla vážná poranění dolní končetiny, hrudníku, hlavy a patrně také mozku. Přes veškerou snahu záchranářů se nepodařilo obnovit činnost srdce ženy. Poranění byla smrtelná a pacientka jim na místě podlehla," informoval mluvčí krajské záchranné služby Lukáš Humpl. 

Okolnosti nehody vyšetřuje policie. „Jedná se o střed osobního automobilu Škoda Octavia s chodkyní. Třiačtyřicetiletá řidička vozidla jela ve směru od Havířova k OD Kaufland. Pravou částí vozidla narazila do chodkyně dosud nezjištěné totožnosti, která přecházela po přechodu pro chodce zleva doprava z pohledu řidičky. Řidička byla podrobena dechové zkoušce na alkohol a testu na přítomnost návykových látek s negativním výsledkem. Příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou stále v šetření," řekl Deníku policejní mluvčí Miroslav Kolátek.