Autohlídka městské policie si podezřelého vozidla Ford Escort Combi všimla na ulici 17. listopadu. "Strážníkům se nezdál způsob jízdy, kdy řidič nedokázal udržet přímý směr. Jeli proto chvíli za tímto automobilem. Jeho řidič však náhle zrychlil a chtěl ujet. Hlídka na služebním vozidle zapnula světelné i zvukové výstražné znamení, včetně nápisu STOP. Řidič však na to nereagoval a ujížděl dále. V zatáčce na Studentské ulici vyjel do protisměru, kde najel na obrubník a poté ve smyku vpravo mimo silnici, kde bokem naboural do stromu. Bezprostředně po nehodě řidič z auta vyskočil a pokusil se o útěk. Strážníci mu v tom však zabránili, přičemž použili hmatů a chvatů a muži přiložili pouta. Případ pak předali republikové policii," popsal šéf havířovských strážníků Bohuslav Muras.

Zatímco devatenáctiletý řidič vyvázl nezraněn, pětatřicetiletá spolujezdkyně byla s lehkým zraněním převezena záchrankou do nemocnice.

K místu nehody se sešel větší počet lidí, které zajímalo, co se stalo. Někteří zadrženému řidiči vytýkali, že svou jízdou mohl někoho zranit nebo zabít. On sám se na přihlížející obořil s tím, že jsou rasisti.

Policisté prověřovali podezření, že hříšník není vlastníkem řidičského oprávnění a za volantem neměl co dělat. Zajímat se budou také o technických stav vozidla, které mimo jiného mělo místo skla levých zadních dveří igelit. Kolizi si převzali k vyšetřování dopravní policisté, protože došlo k poškození stromu, který je v majetku města. 

„Bylo potvrzeno, že řidič nikdy neabsolvoval autoškolu. Jeho spolujezdkyně byla po ošetření v nemocnici propuštěna do domácího léčení," řekl policejní mluvčí Jaroslav Kus.