O vážně zraněném člověku pod hrází bylo krajské Centrum tísňového volání informováno ve 22.40 hod. Na místo hned vyjela záchranka a hasiči z nedalekého Havířova.

Hasiči zpřístupnili cestu zdravotníkům a po prvotním ošetření pacienta ho vynesli k silnici, kde byl naložen do sanitky. 

Vše nasvědčuje tomu, že 32letý muž úmyslně vylezl na betonové zábradlí v místě, kde je výklenek pro nahlížení pod hráz k výpustím.

Pádem na šikmou stěnu hráze sice dopad zmírnil, přesto utrpěl vážná zranění, se kterými byl převezen do nemocnice. 

"Dvaatřicetiletý pacient byl po pádu z hráze, z výšky okolo pětadvaceti metrů, při vědomí, jeho stav se však jevil jako život ohrožující. Zasahující lékař při prvotním vyšetření zjistil poranění hrudníku a dolní končetiny. Vyloučit nebylo možno ani další, vnitřní zranění, muž byl rovněž podchlazený," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že zasahující zdravotníci postiženého uložili a zafixovali do vakuové matrace.

"Ošetřili vnější poranění, zajistili žilní vstup a zahájili podávání potřebných léků a za stálé monitorace životních funkcí byl pacient transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," doplnil mluvčí.

Okolnosti události vyšetřují policisté. "K případu byli voláni policisté z Nošovic. Ti zjišťují, zda muž z hráze spadl nebo skočil," potvrdil policejní mluvčí Vlastimil Starzyk.

Záchranáři zasahovali na hrázi Žermanické přehrady