„Hodinu po půlnoci chtěli policisté Speciální pořádkové jednotky v Havířově v ulici Ostravská. zastavit ke kontrole vozidlo VW Caddy. V tu chvíli ještě neznámý řidič, na znamení začal zpomalovat, ale vzápětí zrychlil a z místa kontroly začal ujíždět,“ řekla v úterý ráno policejní tisková mluvčí Zlatuše Viačková.

Jen shodou náhod se pak naštěstí nestalo žádné neštěstí. Na programu byla totiž i rychlost přes sto kilometrů v hodině a jízda v protisměru.

Vozidlo od kontroly prchalo vysokou rychlostí přes kruhový objezd, pak přejelo železniční přejezd a pokračovalo ulicemi Anglická, Lidická, M. Pujmanové, Těšínská, až se dostalo na ulici Petřvaldskou a následně v jízdě pokračovalo po ulici Šenovská. V mezičase policisté pořádkové jednotky o situaci informovali kolegy karvinského okresu.

„K policistům speciální pořádkové jednotky se přidali policisté oddělení hlídkové služby. V Petřvaldě na ulici Šenovská se řidič vozidla náhle rozhodl odbočit na ulici Závodní. Manévr nezvládl a narazil do cihlového sloupku oplocení rodinného domu,“ pokračovala v popisu jízdy policejní mluvčí.

Drama ale nárazem nekončí. Ve vozidle byly dvě osoby. Ukázalo se, že na místě řidiče sedí 29letá žena a na místě spolujezdce 62letý muž Jednoho z vozidla vytáhli policisté pořádkové jednotky, druhého policisté oddělení hlídkové služby.

Ilustrační foto
Výbušná debata o plynu a odpojení města od centrálního vytápění

„Starší muž byl během zákroku velmi vulgární, policisty nevybíravými slovy urážel. Byl upozorněn, že pokud se neuklidní, budou mu nasazeny pouta. Jeho agresivita začala ještě stoupat. Za neustálého vulgárního nadávání začal kopat a kladl aktivní odpor. Policisté muži tedy pouta nasadili,“ uvedla dále mluvčí policie.

Poté se ukázalo, že devětadvacetiletá žena za volantem nemá řidičák. Ještě na místě u ní policisté provedli zkoušky na přítomnost alkoholu i návykových látek. Obě byly pozitivní a ženu tak čekala převoz do místní nemocnice k odběrům.

Nehoda se obešla bez zranění. Na oplocení domu je předběžná škoda 50 tisíc korun. Na vozidle VW Caddy je škoda přibližně stejná. Dokumentaci a vyšetřování dopravní nehody si na místě převzali policisté dopravního inspektorátu.

Supermarket TESCO. Ilustrační foto.
Supermarkety platí miliony za chyby při slevových akcích